Ο Ηλίας Τσιαούσης σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ι.Σ. Καρδίτσας για θέματα υγείας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλη Σπανιά, είχαν σήμερα οι δύο Υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Τσιαούσης, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Σταύρος Παπαγεωργίου, υπεύθυνος για την Δευτεροβάθμια Φροντίδας Υγείας.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τις δομές Υγείας του Νομού μας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στην υγεία εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο Τρικαλινός Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης, ανέφερε ότι οι Πρωτοβάθμιες δομές Υγείας έχουν με τη σειρά τους έτοιμο σχέδιο δράσης σε περίπτωση που κληθούν να αντιμετωπίσουν ύποπτα κρούσματα. Έγινε και εδώ ευρεία συζήτηση για την κατάσταση των πρωτοβάθμιων δομών του νομού μας, όπου διαβεβαίωσε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να καλυφθούν με ιατρικό προσωπικό και να λειτουργούν όλα τα Κέντρα Υγείας (με τις δομές που ανήκουν σε αυτά) και ιδιαίτερα αυτό της Καρδίτσας, όπου παρατηρείται εκεί μεγάλη έλλειψη.