Ο Guru [=σεβαστός*] της (Τρικαλινής) Πολιτικής

xristos oikonomou

Ο Χρήστος Γ. Οικονόμου διετέλεσε -για να θυμηθούμε λίγο την Πολιτική Ιστορία- υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22/6/1988 έως 2/7/1989, ενώ εξελέγη βουλευτής Τρικάλων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1977, 1981, 1985, 1989 (Ιουνίου & Νοεμβρίου), 1990, 1993 και 1996.

Με τέτοια (κοινοβουλευτική & κυβερνητική) πορεία είναι φυσικό να είναι περιζήτητος στα Τρικαλινά στέκια, που ακόμη ομιλούν …σοβαρά!

Σήμερα το μεσημέρι τον είδαμε να βαδίζει με φίλο του στον πεζόδρομο της Ιουλιέτας Αδάμ και να συζητά πολιτικά και σοφά!!

Δεν το λέει και ο λαός; «Παλιό γιατρό και γέρο καπετάνιο γύρευε». Και οι δυο εκτός από τις γνώσεις έχουν και μεγάλη πείρα και γι’ αυτό είναι σε θέση να δίνουν ορθές συμβουλές.

Κατά τον Ευριπίδη: «Γνώμαι αμείνους εισί των γεραιτέρων, ο γάρ χρόνος δίδαγμα ποικιλώτατον (=οι γνώμες των γερόντων είναι οι καλύτερες, διότι ο χρόνος παρέχει πείρα πολύμορφη»).

Έτσι όπως κατάντησαν την Ελλάδα οι νέοι πολιτικοί, οφείλουν επειγόντως να τείνουν ευήκοον ους σ’ έναν παλιό. Πόσω μάλλον σε κάποιον …ιατρό – ψυχίατρο!!!

*Γκουρού ή Γκούρου (Guru) θρησκευτικός τίτλος του Ινδουισμού, ο οποίος στην σανσκριτική σημαίνει «σεβαστός».

.