Ο γαμπρός του Βλαχογιάννη Θ. Κοντογιώργης στην 5άδα που «τρέχει» το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο κυβερνητικό επιτελείο, στονα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον Covid-19 στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες για την έναρξή τους, είτε η Κυριακή 27, είτε η Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Μάλιστα για λόγους υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας, ο πρωθυπουργός θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο.

Εν τω μεταξύ, «τρέχουν» οι προετοιμασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε γωνιά του τόπου, με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σήμερα σε σύσκεψη με τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στην όλη επιχείρηση, για την υλοποίηση του ειδικού αυτού σχεδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.  Άλλωστε, στο κτίριο «Φάρος» στην Κηφισίας έχει μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα μεγάλο μέρος της κυβερνητικής δράσης.

Πέντε πρόσωπα «τρέχουν» καθημερινά την οργάνωση του απαιτητικού σχεδίου του εμβολιασμού και κινούνται μεταξύ υπουργείων, Μαξίμου και Πολιτικής Προστασίας. Αυτοί είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ το Μαξίμου εκπροσωπούν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος είναι και Τρικαλινός γαμπρός αφού έχει παντρευτεί την Μαριάννα Βλαχογιάννη, κόρη του πρώην Βουλευτή Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη.

Τα δύο τελευταία πρόσωπα καταδεικνύουν την προσωπική εποπτεία και τον συντονιστικό ρόλο που θέλει να έχει ο πρωθυπουργός, καθώς πέραν από το πρώτιστο που αποτελεί το «κλειδί» για την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα οδηγήσει σε πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάκαμψη από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.