Ο Ετήσιος Χορός του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε  ο χορός του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας Τρικάλων, «Ε.ΠΟ.Σ.». Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς υπήρχε αρκετή συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν  αρκετά μέλη από την Αθήνα να ακυρώσουν τον ερχομό τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Κρηνίτσα για να συμμετέχουν στον ετήσιο χορό και να γλεντήσουν με τους συγχωριανούς τους.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Πρόεδρος του Συλλόγου 

«Φίλοι μ΄ καλώς ορίσατε» σας ευχόμαστε μια όμορφη κι αξέχαστη βραδιά!!!

 Και αναφέρθηκε περιληπτικά στο έργο του Δ.Σ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2018  έγιναν εκλογές και ανέλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται:

Αποστόλου Μαριάννα – Πρόεδρος

Κατσαρού Ευαγγελία – Γραμματέας

Τσόγιας Στέφανος – Αντιπρόεδρος

Γκανάτσιος Γεώργιος – Ταμίας

Κωτούλας Λάμπρος – Υπεύθυνων Δημοσίων σχέσεων

Τσόγια Παρασκευή – Υπεύθυνη χορευτικών

Βουτυρέας Χρήστος – Ειδικός Γραμματέας

Τι κάναμε

 • 19 Σεπτεμβρίου 2018 διοργανώσαμε α) Αγιασμό έναρξης των χορευτικών β) βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ & ΤΕΙ.
 • 18 Οκτωβρίου 2018 – καταθέσαμε αίτηση για προμήθεια παραδοσιακών στολών.
 • Οκτώβριο ξεκίνησαν μαθήματα παραδοσιακού χορού με τον χοροδιδάσκαλο Ηλία Ζαχαράκη.
 • 22 Οκτωβρίου 2018 συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο για να πούμε τα παράπονά μας
 • 28 Οκτωβρίου 2018 καταθέσαμε στεφάνι  στο μνημείο πεσόντων
 • Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο έγιναν μαθήματα decoupage με τη Σταματία Βλάχου η οποία προσφέρθηκε εθελοντικά.
 • Στις 11 Νοεμβρίου 2018 διοργανώσαμε ρεμπέτικη βραδιά με μεγάλη επιτυχία.
 • Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο έγιναν πρόβες με υπεύθυνη την Ευαγγελία Τάσιου για την παράσταση «Ο Αϊ – Βασίλης συλλαμβάνεται».
 • Από 25 Νοεμβρίου 2018 μέχρι 5 Δεκεμβρίου 2018 – διοργανώθηκε «Έκθεση Φωτογραφίες της Γερμανικής Κατοχής – δεν λησμονώ»
 • Στις 10 Δεκεμβρίου 2018 κατατέθηκε αίτημα χορηγίας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για τη διοργάνωση «Του παραδοσιακού πανηγυριού της Κρηνίτσας» παραμονή της 21ης Μαΐου 2019.
 • Στις 22 Δεκεμβρίου 2018 διοργανώθηκε «Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή».
 • Στις 27 Ιανουαρίου 2019 διοργανώθηκε «Κοπή Βασιλόπιτας».
 • Και σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώνεται ο ετήσιος χορός του Συλλόγου .

Προσεχώς: τι θα κάνουμε !!!

Θα διδάξουμε στα κορίτσια τα παραδοσιακά τραγούδια του Λαζάρου για να τα τραγουδήσουν όλα μαζί όπως παλαιότερα «οι Λαζαρίνες» https://www.facebook.com/Λαζαρίνες-129760433876127/

Θα διοργανώσουμε Τριήμερη εκδρομή  – τέλος Μαρτίου ή τέλος Απριλίου στο Βελιγράδι και παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για να μπορέσουμε να τη διοργανώσουμε έγκαιρα.

Θα διοργανώσουμε το «Παραδοσιακό πανηγύρι της Κρηνίτσας», τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, παραμονή της εορτής Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Θα αρχίσουμε πρόβες για ένα νέο θεατρικό «Οι Ηλίθιοι» του ΝΗΛ ΣΑΪΜΟΝ και περιμένουμε να δηλώσουν συμμετοχή όσοι και όσες ενδιαφέρονται στην υπεύθυνη Λίτσα Τάσιου.

Ευχαριστίες:  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε

τον Πάπα Γιώργη που μας στηρίζει και μας παραχωρεί την αίθουσα όταν τη ζητήσουμε

τον Βασίλη Μπαλαμίτσα που έφτιαξε το DVD για τη θεατρική παράσταση και τον Βασίλη Βασιλείου που ανέλαβε τα έξοδα για να προσφέρουμε στα παιδιά το DVD.

το Δήμαρχο Τρικκαίων,  Δημήτρη Παπαστεργίου που μας βοηθά και μας στηρίζει όπου χρειάζεται (μας προμήθευσε με το κλιματιστικό για τη θέρμανση του χώρου όπου γίνονται οι πρόβες).

το χοροδιδάσκαλο Ηλία Ζαχαράκη, τους χορευτές και τις χορεύτριες

τη Λίτσα Τάσιου για τη στήριξη της θεατρικής ομάδας

τη Σταματία Βλάχου για τα μαθήματα decoupage

και τους χορηγούς μας που εμπλούτισαν τη λαχειοφόρο με αξιόλογα δώρα κάθε φακελάκι των 5 ευρώ έχει μέσα δώρο αξίας μεγαλύτερο των 5 ευρώ μέχρι 100 και πάνω.

Άφησα το μεγάλο χορηγό του συλλόγου τον Θανάση Λούκα που κάθε φορά είναι παρόν και πρόθυμος και στηρίζει το σύλλογο, γιατί αγαπάει το χωριό του. Ο Θανάσης Λούκας κατέθεσε χρήματα στο λογαριασμό του συλλόγου για να καλύψουμε το 20% για την προμήθεια των παραδοσιακών στολών.

Ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς που αποτελούν εγγύηση για αυτή την όμορφη βραδιά που ελπίζουμε να μείνει αξέχαστη:  Βακουφτσή Κώστα, Γκουζιώτη Γιάννη, Γκουζιώτη Γιώργο, Καλλιάρα Δήμητρα, Κοφίνα Νικόλαο, Πλακιά Βασίλη και τον Βουτυρέα Τάκη.

Ευχαριστούμε θερμά τη Λαϊκή Ορχήστρα που μπορείτε να απολαύσετε στο «Τζάκι» τα Σαββατοκύριακα. Παιδιά είστε καταπληκτικοί!!!

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς μέλη και φίλους του συλλόγου μας που μας κάνετε ιδιαίτερα χαρούμενους με την παρουσία τους απόψε γιατί όλοι μαζί αποτελούμε τον Επιμορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κρηνίτσας, χωρίς εσάς Σύλλογος δεν υφίσταται.

Βέβαια θα ήταν μεγάλη παράλειψη  να μην ευχαριστήσω τα μέλη του Δ. Σ. τη Λίτσα, τον  Στέφανο, τον  Γιώργο, τον Λάμπρο, τη Βούλα και τον Τάκη για τη συνεργασία και τη βοήθεια τους ιδιαίτερα αυτό το διάστημα.

Σας ευχόμαστε

Καλή ΧρονιάΥγείαΠροσωπική και Οικογενειακή Ευτυχία

Η βραδιά κύλησε όμορφα. Πρώτα τα παιδιά του Θεατρικού Τμήματος πήραν τα αναμνηστικά DVD και τις φωτογραφίες. Εν συνεχεία το Δ.Σ. του Συλλόγου με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης άρχισε το χορό. Πρωτοχορευτής, ο παπά-Γιώργης, ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης, στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η Γιώτα Γρηγοράτου, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρηνίτσας, η Ρίτσα Σκυλοδήμου, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοπύργου, ο πρώην αντιδήμαρχος Χρ. Γούλας, που εκπροσώπησε το Δήμο Τρικκαίων και ο Ντίνος Μπάρδας, που μας τιμά πάντα με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η Γραμματέας του Συλλόγου η Υπεύθυνη του χορευτικού και ο ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου. Ακολούθησε η εμφάνιση  του χορευτικού του Συλλόγου που σε λίγο διάστημα κατάφεραν να μάθουν αρκετούς χορούς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε χορευτές και στο χοροδιδάσκαλο τους, Ηλία Ζαχαράκη. Ο χορός κράτησε μέχρι πρωίας. Όλοι πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά, χόρεψαν, γλέντησαν και ξέχασαν προβλήματα και οικονομική κρίση. Φεύγοντας έδωσαν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. για το φαγητό, το ποτό, την ωραία παραδοσιακή αλλά και λαϊκή μουσική καθώς και για την πλούσια λαχειοφόρο.

Για μια φορά ακόμη οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στους παραγωγούς της Κρηνίτσας (κρασί, μέλι, κρέατα, αμύγδαλα κλπ) όσο και στους εμπόρους των Τρικάλων, αλλά και της Καρδίτσας για τα πλούσια δώρα που συνολικά η αξία τους ξεπέρασε τις 5.000 ευρώ.

Καλή κι ευλογημένη χρονιά

Το Δ. Σ. του Συλλόγου.