Ο Ερντογάν θέλει να στείλει τη συμφωνία στον ΟΗΕ

Τραβάει το σχοινί ο τούρκος πρόεδρος για τη συμφωνία με την Λιβύη

Να τραβήξει το σχοινί στα άκρα στη Μεσόγειο επιλέγει η Άγκυρα μετά την υπογραφή της προκλητικής συμφωνίας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών που παραβιάζει κατάφορα το διεθνές δίκαιο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμήνυσε σήμερα πως υπέγραψε τη συμφωνία και θα τη στείλει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Έτσι, μετά την «έγκριση» της συμφωνίας από το Τουρκικό Κοινοβούλιο ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι υπέγραψε τη συμφωνία με τη Λιβύη και στέλνει αυτή τη συμφωνία στα Ηνωμένα Έθνη.

«Η Τουρκία θα αξιοποιήσει τα δικαιώματά της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το ναυτικό δίκαιο μέχρι το τέλος της Ανατολικής Μεσογείου» διεμήνυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σκάνδαλο την απόφαση της Αθήνας να απελάσει τον Πρέσβη της Λιβύης στη χώρα μας.

«Τέτοιες σκανδαλώδεις αποφάσεις δεν  πρέπει να παίρνονται. Στο παρελθόν κι εμείς το έχουμε κάνει για άλλες φάσεις, όμως οι Έλληνες δεν έπρεπε να πάρουν αυτή την απόφαση σκάνδαλο», φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με τον  ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία.

Όπως ανέφερε προκλητικά, «η Ελλάδα απέλασε τον πρέσβη της Λιβύης. Και τι έγινε που τον απελάσατε;»

Συνεχίζουμε, πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν, τη σθεναρή στάση μας με τη Λιβύη, αυτό θα κάνουμε. Με τη συμφωνία που υπεγράφη με τη Λιβύη, χαλάσαμε τα παιχνίδια στη Μεσόγειο. Θα υπερασπιστούμε τα διεθνή μας δικαιώματα μέχρι τέλους.

«Στον αγώνα μας να προστατεύσουμε την κυριαρχία, το δίκαιο, τα συμφέροντα, τα δικαιώματα του έθνους μας και όλους τους φίλους μας, βρισκόμαστε πάντα όρθιοι και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι» είπε.

«Θα παραμείνουμε στη Συρία, εκτός αν φύγουν κι άλλες χώρες, και ο συριακός λαός μας ζητήσει να την εγκαταλείψουμε» τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας.

fimotro.gr