Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ευχαριστεί για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης π. Πρόδρομος ευχαριστεί τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο ο Άγιος Οικουμένιος για την ανέγερση ενός Δημοτικού Σχολείου, τη διάνοιξη ενός πηγαδιού τα οποία και περατώθηκαν, και επίσης για τη μελλοντική οικοδόμηση του Ι. Ναού της Γεννήσεως του Χριστού στην Επισκοπή του.

Το πλήρες κείμενό του:

Ευτυχής συγκυρία, μια ακόμα φορά, να επικοινωνώ μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για το ίδιο γεγονός. Τις συνεχείς, σπουδαίες και ορθοδόξως καρδιακές προσφορές του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου ο Άγιος Οικουμένιος προς την ιεραποστολική μας προσπάθεια στη Νότιο Μαδαγασκάρη. Και λέγω “ορθοδόξως”, διότι ενσυνειδήτως ασυνείδητα, μέσα από τις πράξεις σας εκπληρώνετε την προσταγή του Αγίου της Ιεραποστολής, του Πατροκοσμά του Αιτωλού: “πρώτα Σχολεία και μετά Εκκλησίες να φτιάχνετε!”. Και ως εφαρμοσμένη πρόνοια, μετά το Σχολείο και το πηγάδι στη Νότιο Μαδαγασκάρη που χτίστηκαν από εσάς, έρχεται ο Ναός της του Χριστού Γεννήσεως να πληρώσει το ρηθέν υπό του Αγίου. Αυτό είναι πίστη ζωντανή, έμπλεη παρηγοριάς για την οποία προσπάθεια λίγα χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε να υλοποιήσουμε στην εσχατιά αυτή της γης.

Σας ευχαριστώ εν συνόλω και τον καθένα ξεχωριστά. Εύχομαι ο Άγιος Οικουμένιος να οδηγεί τα βήματα σας στο αγαθό και την ψυχή σας στον Παράδεισο.

                                                                                      Ευγνώμων ευχέτης προς τον Κύριο της Δόξης,

                                                                                           Ο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

                                                                                                                 π. Πρόδρομος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου του Αγ. Οικουμενίου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους δωρητές του, αυτούς τους λίγους, που σε περίοδο ισχνών αγελάδων, δίνουν από το υστέρημά τους ανάσα ζωής στις προσπάθειές του.

Εύχεται ο Κύριός μας να τους το ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο.

                                                                                                               Για το Δ.Σ.

                                                                                                            Η Πρόεδρος

                                                                                                       Φωτεινή Παπαχρήστου