Ο έμπειρος «συνδικαλιστής» Τρικάλης και η «επικοινωνιακή» Ξυνοπούλου

Δύο νέους Διευθυντές απέκτησαν πρόσφατα οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ευελπιστώντας να εισέλθουν σε μια νέα τροχιά στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης. Ο Χρήστος Τρικάλης ανέλαβε τα ηνία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου, ένα νέο πρόσωπο στα Τρίκαλα, κρατάει εδώ και λίγο καιρό το «τιμόνι» της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δύο πρόσωπα σε δύο καίριες θέσεις-κλειδιά, που έχουν ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων μαθητών και εκπαιδευτικών και την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων στο χώρο της παιδείας.

Και μπορεί τον Τρικάλη να τον γνωρίζαμε λίγο πολύ μέσα από τις πολλές του ιδιότητες στα Τρίκαλα, ως διαιτητή παλαιότερα, ως κομματικό στέλεχος, ως συνδικαλιστή και Πρόεδρο του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, την Ξυνοπούλου όμως δεν την γνωρίζαμε αρκετά και οφείλουμε να πούμε πως αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη στην θέση που κατέχει. Είναι αρκετά δραστήρια, με αναπτυγμένο το επικοινωνιακό χάρισμα και συνεχώς καταφέρνει να διατηρείται στην επικαιρότητα μέσα από συναντήσεις με επώνυμα πρόσωπα, μέσα από παρεμβάσεις στα ραδιόφωνα, μέσα από απανωτά δελτία τύπου που στέλνει κλπ. Βέβαια έχει και αυτή το πολιτικό της παρελθόν, όπως και ο Χρήστος Τρικάλης άλλωστε, καθώς στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στη Λάρισα με τον συνδυασμό της Ρένας Καραλαριώτου.

Πάντως για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, τόσο ο Τρικάλης όσο και η Ξυνοπούλου, παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις, όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, λαμβάνοντας γρήγορες και εύστοχες-τις περισσότερες φορές-αποφάσεις, όταν χρειάζεται να κλείσουν κάποια τμήματα ή ακόμη και ολόκληρα σχολεία.

Είναι γεγονός ότι αμέσως μόλις ανέλαβαν τα καθήκοντα τους, με το «καλημέρα», κλήθηκαν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις και να πάρουν ακόμα δυσκολότερες αποφάσεις, η αλήθεια όμως είναι ότι για να ξεχωρίσει κάποιος και να γίνει άξιος και ικανός πρέπει να περάσει από «κερκόπορτες»!

Στα εύκολα όλοι είναι καλοί, στα δύσκολα φαίνεται πόσα απίδια πιάνει ο κάθε σάκος…