Ο δρόμος (Ε-65) είχε την δική του ιστορία…

Έχει πολύ βάθος και παρελθόν η  υπόθεση του περιβόητου Ε-65, του αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδας. Και σίγουρα για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα και να πανηγυρίζουμε για τα εγκαίνια του δρόμου, κάποιοι έβαλαν «πλάτη» από παλιά, οραματιζόμενοι την ανάπτυξη και την έξοδο από την οδική απομόνωση της Θεσσαλίας.

Κάτι τέτοιο μαρτυρά παραστατικά και το φωτογραφικό ντοκουμέντο, από μια ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί το 2005 σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας, με πρωτοβουλία του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του ΤΕΕ.

Ο τότε Βουλευτής της ΝΔ Νίκος Λέγκας, ο πολιτικός, ο οποίος ταύτισε τη πορεία του στα κοινά με την κατασκευή του οδικού άξονα κεντρικής Ελλάδος, παρουσιάζει από το βήμα τις εναλλακτικές διαδρομές του δρόμου, ενώ στο πάνελ παρευρίσκονται από αριστερά ο τότε Δήμαρχος Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, ο τότε Πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας Ντίνος Διαμάντος, ο τότε Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης και ο Τρικαλινός μηχανικός Αχιλλέας Κουτελίδας.

Ευτυχώς κάποια στιγμή και μετά από προσπάθειες χρόνων τα λόγια πέρασαν στην πράξη και έτσι σήμερα ένα μεγάλο έργο – έστω και έτσι – παραδίδεται προς χρήση, σε όφελος του κοινωνικού συνόλου.