Ο δήμος Τρικκαίων τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

77845092

Την ουσιαστική απόδοση τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων, με την εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί στην ομώνυμη κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείο η κατάθεση στεφάνων, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων κ Χρήστο Μιχαλάκη και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων.

8

Η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο – η οποία ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την αντιδήμαρχο Νεολαίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Β Μητσιάδη – χαρακτηρίστηκε από τη μουσική και τα ντοκουμέντα. Ειδικά η προβολή του 14 λεπτών φιλμ, του Ολλανδού Αλμπερτ Κούραντ, των μοναδικών 14 λεπτών από την εισβολή του άρματος μάχης και άλλων σημαντικών στιγμών εκείνου του τριημέρου, ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Σε συνδυασμό με το δεύτερο ντοκιμαντέρ, τις αφηγήσεις ποιητών (Ρίτσος, Βρεττάκος, Σεφέρης) με ποιήματα για το Πολυτεχνείο, μαζί με ένα μικρό ιστορικό της εξέγερσης, οι δύο προβολές ενθουσίασαν.
Η εκδήλωση, όμως, εστίασε και στη μουσική, όπου αρχικώς η χορωδία μαθητών και μαθητριών του 33ου Δημοτικού Σχολείο Τρικάλων απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο τραγούδια της εποχής. Στο ίδιο πνεύμα και η ορχήστρα μαθητών και μαθητριών του 4ου Λυκείου Τρικάλων, που εντυπωσίασαν για την πιστή απόδοση τραγουδιών.
Ο ενθουσιασμός πάντως, ήταν διάχυτος στην ομάδα ερασιτεχνών – ως επί το πλείστον – μουσικών, που στη δεκαετία του ’80 αποτελούσαν τον πυρήνα παρόμοιων μαθητικών εκδηλώσεων και οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό.

699076

Ο Δήμος Τρικκαίων στοχεύει να συμβάλλει στην ενίσχυση της προσπάθειας έναρξης ουσιαστικής συζήτησης στη νέα γενιά για τα ζητήματα που τους αφορούν Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με παρόμοιες δράσεις και εκδηλώσεις, ενώ, ως γνωστόν, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις της αρμόδιας αντιδημάρχου με εκπροσώπους των εκλεγμένων Δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Τρικκαίων.

1233456