Ο Δήμος και η αδικαιολόγητη κοπή δέντρων στον Αγιαμονιώτη ποταμό

Αγαπητέ μου Κύριε Δήμαρχε και ειδικοί της Διεύθυνσης Πρασίνου,

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ είναι «η απαλλαγή από τη βρομιά ή αφαίρεση ξένων, περιττών ή ανεπιθύμητων στοιχείων ή σωμάτων από κάτι, ώστε να γίνει καθαρό». Γι’ αυτό και χάρηκα όταν διάβασα τις προάλλες ότι υπογράφτηκε σύμβαση για τον καθαρισμό του Αγιαμονιώτη ποταμού (https://trikalacity.gr/ergo-oysias-me-katharismo-toy-agiamonioti-kai-antiplimmyriki-prostasia/), ο οποίος, πράγματι, αποτελούσε τον άτυπο σκουπιδότοπο πολλών κατοίκων της έξυπνης πόλης μας.

Αντ’ αυτού όμως διαπίστωσα εσχάτως την κοπή εκατοντάδων, ίσως, υγιέστατων δένδρων στην περιοχή της παλιάς γέφυρας Φλαμουλίου, τόσο στις όχθες του ποταμού όσο και δεκάδες μέτρα μακριά από αυτές, ενώ τα πάσης φύσεως σκουπίδια εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους! Μέχρι και σπασμένες τηλεοράσεις μπορεί κανείς να εντοπίσει!

Από πότε λοιπόν τα υγιή αυτά δέντρα που φιλοξενούσαν χιλιάδες πουλιά, έδιναν το πολύτιμο οξυγόνο τους και ομορφαίναν την περιοχή είχαν χαρακτηριστεί ως «βρομιά, ξένα και περιττά στοιχεία» που όφειλε να «καθαριστεί», προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο «ουσίας» όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε (26-1-2021); Μήπως θα ήταν σκόπιμο οι υπηρεσίες σας να ενημερώσουν τον Καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη ώστε να συμπεριλάβει την νέα και καινοτόμο ερμηνεία του όρου ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ στο λεξικό του; Ή μήπως προτιμάτε την ένταξη της άσκοπης κοπής δέντρων στις όχθες ποταμών στο λήμμα ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ;

 

Με τιμή,

Γιάννης Κουτεντάκης

Τρίκαλα

13-3-2021