Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στο TEDxAthens

Να γίνουμε η αλλαγή που αναζητάμε!!!

Το Σάββατο 2 Ιουνίου το TEDxAthens επιστρέφει για 9η χρονιά στην πρωτεύουσα με έναν 17ωρο μαραθώνιο συναρπαστικών ομιλιών γύρω από την πολιτική, την τεχνολογία, την καινοτομία, την μουσική, τις καλές τέχνες και όχι μόνο.

Ανάμεσα στους φετινούς ομιλητές συγκαταλέγονται προσωπικότητες, όπως ο φιλόσοφος Μάσιμο Πιλιούτσι, ο εξερευνητής και περιβαλλοντολόγος Χιου Κίνγκστον, ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς.

«Μου είπαν από το TEDx ότι δεν κάνουνε εκδηλώσεις με πολιτικούς» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Παπαστεργίου. «Εγώ δε νιώθω πολιτικός, νιώθω ότι οι Τρικαλινοί μου έδωσαν εντολή να κάνω κάτι διαφορετικό και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τώρα δεν τους έχω προδώσει. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να δείξω, δε θέλω να μιλήσω μόνο για τα Τρίκαλα αλλά κυρίως για τις εμπειρίες που αυτά τα τέσσερα περίπου χρόνια έχουμε αποκομίσει, τι πέτυχε και τι δεν πέτυχε και να εμπνεύσω και άλλους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο να βλέπεις τις προσπάθειες σου μέρα με τη μέρα να υλοποιούνται, αυτή είναι η μαγεία της αυτοδιοίκησης. Πετυχαίνεις, αποτυγχάνεις αλλά είναι δικά σου και τα θετικά και τα αρνητικά».