Πλημμύρισε το βράδυ της Παρασκευής ο χώρος του μύλου Ματσόπουλου από εκατοντάδες Τρικαλινούς, που προσήλθαν αθρόα για να παρακολουθήσουν τη συναυλία-αφιέρωμα «Στης ψυχής το παρακάτω» στον μεγάλο ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο, στο πλαίσιο του του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που διεξάγεται το διήμερο 9-10 Σεπτεμβρίου.
Φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του κορυφαίου Τρικαλινού ερμηνευτή και η ΚΝΕ τίμησε τη μνήμη του με τον καλύτερο τρόπο. Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, o Δημήτρης Μπάσης, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου απέδωσαν επάξια όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, σκορπώντας κέφι, διασκέδαση, αλλά και ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Πριν από τη συναυλία προηγήθηκε πολιτική ομιλία από τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ μετά από αυτή έλαβε χώρα παραδοσιακό δημοτικό γλέντι με τους Η. Σέγγη, Χ. Κούτσια, Λ. Γάλλο και Γ. Πράπα.
Οι εργασίες του Φεστιβάλ συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο, με ποικίλες εκδηλώσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=p1vUzjiSQHA
https://www.youtube.com/watch?v=RINkSQAumF8