Ο Χρήστος Σιμορέλης για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Την δική του δημόσια θέση και άποψη για την αύξηση και την εξέλιξη του κατώτατου μισθού στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει μέσα από σχετικό του άρθρο ο Βουλευτής Τρικάλων και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Σιμορέλης.

Όπως επισημαίνει ο Τρικαλινός κυβερνητικός Βουλευτής, η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, με πλήρη δικαιώματα και αυξημένους μισθούς αποτελεί βασική προτεραιότητα στο πρόγραμμα για τη νέα τετραετία της κυβέρνησης και ένα από τα βασικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε εργαζόμενους, ανέργους και τη νέα γενιά, που τα χρόνια των Μνημονίων είδε τις μισθολογικές της απολαβές να καταβαραθρώνονται χάνοντας έως και 32%!

Σε μια χώρα που 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, η ανάκτηση της εργασίας είναι η πρώτη προτεραιότητα. Απαιτείται αναπτυξιακή πολιτική. Η βελτίωση των δεικτών της οικονομίας έφερε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 360.000 νέων θέσεων εργασίας. Τώρα προχωράμε.

Στο πεδίο αυτό κυριαρχούν δύο μεγάλες τομές:

Πρώτον, η επιστροφή σε μια διετία, το 2021, των μισθών στα προ Μνημονίου επίπεδα των 750 ευρώ. Και αυτό καθώς η στόχευση είναι οι διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και κατά 7,5% το 2021. Θα ακολουθήσει επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού στους εθνικούς εταίρους, το 2022.

Δεύτερον, η δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας την τετραετία 2019 – 2023, με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, προκειμένου στο τέλος της τετραετίας η ανεργία της χώρας να πέσει στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, κάτω από το 10%.