Ο Χρίστος Λιάπης και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα

Η περίπτωση του γνωστού Καλαμπακιώτη ψυχίατρου και σημερινού Προέδρου του ΚΕΘΕΑ Χρίστου Λιάπη στα τοπικά πολιτικά πράγματα, σίγουρα αποτελεί μια ιδιαίτερη όσο και αξιοπρόσεκτη περίπτωση.

Το όνομα του ακούστηκε έντονα για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα στις εθνικές εκλογές του 2019, κάτι βέβαια που δεν συνέβη τελικά. Έκτοτε ο Χρίστος Λιάπης, του οποίου η ΝΔ που εκλέχθηκε κυβέρνηση εκτίμησε τις δυνατότητες και τα προσόντα του, αξιοποιήθηκε στη θέση του Προέδρου του ΚΕΘΕΑ, ενός οργανισμού που μέχρι τότε ανήκε πλήρως στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα των αριστερών δυνάμεων.

Παρά την αρχική επιλογή της κυβέρνησης, να αναλάβει ο Χρίστος Λιάπης την θέση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κάτι που βέβαια δεν κατέστη δυνατόν, αφού θα έπρεπε να κλείσει τα δύο του ιδιωτικά ιατρεία στην Αθήνα και την Καλαμπάκα, επελέγη τελικά να αναλάβει Πρόεδρος στο ΚΕΘΕΑ. Και εκεί σχεδόν δύο χρόνια τώρα που είναι επικεφαλής της διοίκησης του κέντρου, ο Χρίστος Λιάπηςάφησε στην άκρη την κομματική του ταυτότητα, προσφέροντας μέχρι τώρα πραγματικά ένα αρκετά μεγάλο έργο.

Βέβαια ο Λιάπης ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές του φιλοδοξίες, που δεν είναι άλλες από το να είναι υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την συμμετοχή του στο τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές του 2023 (αν και εφόσον η κυβέρνηση της ΝΔ εξαντλήσει την 4ετία), κάτι που φυσικά για να συμβεί θα πρέπει ο ίδιος να υποβάλλει την παραίτηση του από την Προεδρία του ΚΕΘΕΑ 18 μήνες πριν λόγω του ασυμβίβαστου που υπάρχει.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι εξελίξεις γύρω από το όνομα του Χρίστου Λιάπη παραμένουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για το επόμενο διάστημα. Θα παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα ή ενδεχομένως να υπάρχουν εκπλήξεις; Ο χρόνος θα δείξει…