Ο Χάϊδος ξαναχτυπά: Πέρυσι τον λέγανε Ιανό…Φέτος Διομήδη

Τα βέλη του εναντίον παντός υπευθύνου και ειδικά κατά της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, εξαπολύει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Χάϊδος, για τις για ακόμη μια φορά πλημμυρισμένες εκτάσεις στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Ο ίδιος επισκέφθηκε τις πλημμυρισμένες περιοχές, ενημερώθηκε και συνομίλησε με κατοίκους και σημείωσε χαρακτηριστικά:

Δυστυχώς αντί να γιορτάσουμε κάποια στιγμή την ολοκλήρωση των απαραιτήτων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, κάθε χρόνο θρηνούμε την καταστροφή που έχει αφήσει μια έντονη βροχόπτωση στην περιοχή. Για ακόμη μια φορά οι εκτάσεις του δήμου Φαρκαδόνας πνίγηκαν στη λάσπη έπειτα από την κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες μέρες την περιοχή.

Ειδικά στην περιοχή του Κλοκωτού, η διέλευση των οχημάτων σταμάτησε μέχρι τα νερά να υποχωρήσουν και να ξαναδοθεί η γέφυρα στην κυκλοφορία.. Πλέον καμία ανοχή σε κάτι που όλοι γνωρίζουμε πως θα ξανασυμβεί και φυσικά δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για να λυθεί αυτό το πρόβλημα οριστικά.

Για κάποιους η Θεσσαλία πρέπει το χειμώνα να θυμίζει απέραντο βάλτο και το καλοκαίρι ενός κρανίου τόπο από την ξηρασία που δεν επιτρέπει καμία καλλιέργεια να είναι βιώσιμη.

Είναι χρέος όλων μας για τις επόμενες γενιές, να εκπονηθεί ένα ολιστικό σχέδιο διαχείρισης υδάτων με κορμό τα πολυσυζητημένα και φυσικά ως τώρα θεωρητικά μικρά περιφερειακά φράγματα!