Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στην εκπομπή Στην Υγειά μας ρε Παιδιά!

 

            Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:00μμ ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» θα παρουσιαστεί στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, Στην Υγειά μας ρε Παιδιά! στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ σε παραδοσιακό αφιέρωμα στο Θρακιώτη Θεματοφύλακα της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης, Χρόνη Αηδονίδη.

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» με αποστολή 50 χορευτών και χορευτριών, της έμπειρης και καταξιωμένης χορευτικής ομάδας του και με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Σούλιο, ύστερα από πρόσκληση των υπευθύνων της εκπομπής Στην Υγειά μας ρε παιδιά!, ταξίδεψε από Τρίκαλα για Αθήνα, για να συμμετάσχει σε αφιέρωμα προς τιμήν του Θρακιώτη Καλλιτέχνη Χρόνη Αηδονίδη.

Το Σάββατο το Βράδυ στις 16 Ιουνίου και ώρα 9:00μμ, θα απολαύσουμε όλοι μαζί την εξέχουσα παρουσία των χορευτικών ομάδων του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ» καθώς και πολλών άλλων πολιτιστικών συλλόγων, σε μια παραδοσιακή βραδιά γεμάτη μουσική, τραγούδι, χορό και παραδοσιακές φορεσιές που θα μας «ταξιδεύσουν» σε όλα τα μέρη της Ελλάδας μέσω της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»θα παρουσιάσει χορούς και Τραγούδια της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Ο συνδυασμός της μουσικής από τους κορυφαίους στο είδος τους μουσικούςκαιτραγουδιστές της χώρας μας, με τις επιβλητικές παραδοσιακές φορεσιές και με την κορμοστασιά, το μεράκι και την αυθεντικότητα τωνχορευτών και χορευτριών του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ» ξεσήκωσε τους συμμετέχοντες οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν και χόρεψαν μαζί τους.

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ως επίσημος προσκεκλημένος στην Παραδοσιακή αυτή Βραδιά εισέπραξε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των προσκεκλημένων καθώς και του οικοδεσπότη και παρουσιαστή της εκπομπής Σπύρου Παπαδόπουλου ο οποίος εκφράστηκε για το ανεκτίμητο έργο των ανθρώπων του Συλλόγου με τα πιο θερμά λόγια, ευχαρίστησε για την πολύχρονη συνεργασία και για την αδιάκοπη συμμετοχή του συλλόγου στην εκπομπή και απεύθυνε στη συνέχεια απήθυνε το λόγο στον Πρόεδρο του Ασκληπιού Γιάννη Σούλιο, ο οποίος παρευρισκόμενος στο πάνελ των προσκεκλημένων περιέγραψε  τις αξίες που διέπουν το σύλλογο, το πλούσιο πολιτιστικό έργο του και παρουσίασε το βιβλίο του, που αναφέρεται στον Παραδοσιακό Καραγκούνικο Γάμο στη Ζηλευτή Τρικάλων, το οποίο και δώρισε στον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ορχήστρα που συμμετέχει στην εκπομπή απαρτίζεται από τους κορυφαίους στη χώρα μας μουσικούς και τραγουδιστές,δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι και διαφορετικά εφόσον η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Χρόνη Αηδονίδη. Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» έχει την τιμή να χορεύει με τη συνοδεία μουσικών στο κλαρίνο όπως του Νίκου Φιλιππίδη, του Γιώργου Κοτσίνη αλλά και του δικού μας «παιδιού» του Τρικαλινού Χρήστου Κιτσόπουλου, ο οποίος επάξια «στάθηκε» δίπλα τους,δίνοντας το δικό του χρώμα με το παίξιμό του και με επικεφαλής στο Τραγούδι το φίλο του Συλλόγου μας,  Χρυσόστομο Μητροπάνο.

 

Συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια και στους Χοροδιδασκάλους του συλλόγου μας Ηλία Ζαχαράκη και Σταύρο Σούλιο οι οποίοι με τη μεθοδικότητά τους, την πολύχρονη εμπειρία τους και την αδιάκοπη εργασία τους, συνετέλεσαν ώστε η συγκεκριμένη τηλεοπτική  εμφάνιση των Χορευτικών Ομάδων του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ» να είναι μια από τις κορυφαίες.