O Αντώνης Κούκεν βρήκε το “ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ” της καλύτερης τηγανητής πατάτας!

Ποιος το περίμενε πως σε ένα χωριό των Τρικάλων τα γεώμηλα (πατάτες) τα προσέχουν, τα περιποιούνται και τα φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο!!! Μεγάλη ανακάλυψη (τύφλα να έχει του Χριστόφορου Κολόμβου) που την έκανε ο δικός μας μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν! 

Επειδή οι Βέλγοι καυχιούνται πως τάχατες φτιάχνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες, τι να πούμε και εμείς που στο “Καταφύγιο” του Νίκου Κούτρα και της Βάσως Τρικάλη στα Τρίκαλα, τις πατάτες τις έχουν σαν τις Βασίλισσες Αντουανέτες!!! Ουρανοκατέβατες έρχονται στο μαγαζί τους σαν μάνα εξ’ ουρανού, καθαρές, περιποιημένες… μόνο κόκκινο χαλί δεν στρώνουν για να τιμήσουν το πιο λαχταριστό πιάτο που φτιάχνεται εκεί από ντόπια παραγωγή και αγνά προϊόντα της Τρικαλινής γης.

Όταν δεν υπάρχει σοδειά προτιμάνε πάλι ντόπια προϊόντα Ελληνικά από άλλη περιοχή της περιφέρειας! Δεν αποθηκεύουν τις πατάτες τους για μεγάλα διαστήματα και τις διατηρούν φρέσκιες για πιο νόστιμο αποτέλεσμα! Εκπτώσεις στη ποιότητα και στη γεύση δεν κάνουν και για αυτό πετυχαίνουν τις ιδανικές τηγανητές πατάτες… απ’ έξω τραγανές, μέσα μαλακές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν λουκούμι! Σε αυτό το “Καταφύγιο” (Ταβέρνα) γνωρίζουν καλά πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν οι πιο ωραίες τηγανητές πατάτες που φτιάχνουν σε φρέσκο λάδι, το οποίο ανανεώνεται ανά συχνά διαστήματα. Αφήνοντας ανέπαφη την μυρωδιά στις πατάτες που θυμίζουν εκείνες που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, με μόνη διαφοροποίηση το πιο “μονδέρνο” σχήμα!!!

Δείτε το βίντεο στο κανάλι antonis cooken στο Youtube: