Ο Αλέκος Αλαβάνος στα Τρίκαλα

alavanos 400

Μ. Δευτέρα, 14 Απριλίου, 8.30 μ.μ. Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Για:

► Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη
► Ελλάδα χωρίς ανεργία
► Ανεξάρτητη, δημοκρατική πατρίδα
για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της
————————————————————————————————————–
-Σχέδιο Α είναι αυτό που ζούμε σήμερα. Ανεργία, φτώχεια, λουκέτα σε μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις, απολύσεις, εργαζόμενοι-σκλάβοι, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, πλειστηριασμοί σπιτιών, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των κοινωνικών υπηρεσιών, της γης σε ιδιώτες και τις μεγάλες εταιρείες τους.
-Σχέδιο Α είναι ευρύτερα η πολιτική που επιβάλλουν η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, η Ευρωζώνη/Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που επωφελούνται, το γενικό πλαίσιο της οποίας αποδέχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ: Εξάρτηση από τους δανειστές στον αιώνα τον άπαντα, φυλάκιση μέσα στην Ευρωζώνη/ΕΕ που καταστρέφει την οικονομία και τις όποιες δημοκρατικές κατακτήσεις, μια Ελλάδα χωρίς ανεξαρτησία αποφάσεων.
Αυτή η Ελλάδα καμώνεται ότι ανέλαβε από την Πρωτοχρονιά του 2014 την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ και οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμώνονται ότι υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των κρατών.
————————————————————————————————————–
► Σχέδιο Β είναι το ακριβώς αντίθετο: η άρνηση πληρωμής του δημόσιου χρέους, η αποχώρηση από την Ευρωζώνη – για να επιβιώσει η κοινωνία, για να ανακτηθεί ο εθνικός έλεγχος της οικονομικής πολιτικής, με κυρίαρχη την εργαζόμενη πλειοψηφία. Δημοκρατικό σχέδιο για την οικονομία που θα εξασφαλίζει δουλειά και δικαιώματα στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Κοινωνικό κράτος. Είναι άμεσες, αναγκαίες ενέργειες που θα στηρίζονται στη θέληση και τον αγώνα του κόσμου της εργασίας, που μπορούν να οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση και απαλλαγή από τα δεσμά των δανειστών, και να γίνουν η αρχή για μια νέα Ελλάδα, της δημοκρατίας των εργαζομένων, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης
► Σχέδιο Β είναι να δουλέψουν οι νέοι και να μην παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, να έχουν αξιοπρεπείς συντάξεις οι γέροντες και εισόδημα οι εργαζόμενοι, να έχουμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, νοσοκομεία και περίθαλψη για όλους, να μην μας απειλούν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια οι τράπεζες και το φορομπηχτικό κράτος για να πληρώνει τους δανειστές.
► Σχέδιο Β είναι να αποφασίζουν οι άνθρωποι της εργασίας, για το πώς θα διατίθεται ο πλούτος που παράγουν, για να φτιάξουμε βιομηχανία, να ενισχύσουμε την αγροτική παραγωγή, να σταματήσει η χώρα μας να εισάγει τα πάντα, να έχει επάρκεια τροφίμων και φαρμάκων. Να έχουμε δημόσιες τράπεζες που θα δουλεύουν για το συμφέρον της χώρας και των εργαζομένων και όχι για να κερδοσκοπούν εις βάρος μας.
► Σχέδιο Β είναι να αποφασίζει ο εργαζόμενος λαός δημοκρατικά για τις υποθέσεις της χώρας και τη ζωή του καθημερινά, και όχι μία φορά στα 4 χρόνια. Να κατεβάζει κυβερνήσεις που τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια μόλις κλείσουν οι κάλπες. Να έχει κυρίαρχο λόγο στη νομοθεσία. Να ελέγχει τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις. Να έχει πλήρη συλλογικά και ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να ελέγχει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν γίνει ο δούρειος ίππος των ισχυρών του χρήματος και των υπαλλήλων τους που διαφημίζουν την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσής μας μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

.