Ο.Α.Σ.Τ.- Η Άνοιξη: Tο υψηλό κόστος παραγωγής και οι χαμηλές & ανοιχτές τιμές μας βγάζουν ξανά στο δρόμο

Tο υψηλό κόστος παραγωγής και οι χαμηλές & ανοιχτές τιμές που δίνουν οι μεγαλέμποροι και οι μεταποιητικές βιομηχανίες

ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, με τις τιμές του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, κάτι που μας πλήττει διπλά, καθώς επιβαρυνόμαστε τόσο για την καλλιέργεια όσο και για την οικιακή χρήση, και με τις τιμές στα αγροεφόδια και στα λιπάσματα να είναι σημαντικά αυξημένες, σε αντίθεση με τις πολύ χαμηλές τιμές που μας παίρνουν έμποροι και βιομηχανίες τα αγροτικά προϊόντα , ξέρουμε ότι άλλος δρόμος για την επιβίωση δεν υπάρχει πέρα από τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα.

ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων(ΟΑΣΤ) “Η Άνοιξη” καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά, με τα τρακτέρ τους στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από συνδικάτα και μαζικούς φορείς

Σάββατο 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ώρα 12:30μμ

στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων

(προσυγκέντρωση των τρακτέρ 11:00 πμ στα σχολεία της Μπάρας).

Ενάντια στην φτώχεια και στην παγωνιά που μας καταδικάζουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., ορθώνουμε το αναστημά μας. Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί ξέρουμε καλά πως όποιες κατακτήσεις είχαμε τα τελευταία χρόνια μόνο μέσα από αγώνες τις είχαμε.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή όλων των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, την πολιτική της ακρίβειας, των ανατιμήσεων, της αύξησης του κόστους καλλιέργειας και του κόστους ζωής.

Συμμετέχουμε στην

Πανελλαδική Σύσκεψη στις 8 Γενάρη, στις 12 μ., στη Νίκαια Λάρισας , που καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων(ΠΕΜ), για τον καλύτερο συντονισμό και την κλιμάκωση της δράσης μας σε όλη την Ελλάδα.

Διεκδικούμε:

● Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

● Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

● Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.

● Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας προχωράμε στις παρακάτω περιοδείες:

▪Δευτέρα 12/12 , 7μμ Μικρό Κεφαλόβρυσο ▪ Τρίτη 13/12, 8μμ Φήκη ▪Τετάρτη 14/12 7μμ Μεγαλοχώρι ▪Πέμπτη 15/12 8μμ Νομή ▪Παρασκευή 16/12, 8μμΖάρκο

Τρίκαλα Δεκέμβρης 2022