Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για την ντοματοσαλάτα με ψητές πιπεριές, μελιτζάνες και αραβικές πίτες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C στη λειτουργία του αέρα (τα λαχανικά ψημένα σε αυτήν τη θερμοκρασία γίνονται απίστευτα μαλακά και με υπέροχη, γλυκιά γεύση).
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας και τις πιπεριές, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις αλατίζουμε.
- Σε ένα άλλο μέτριο, ρηχό ταψί απλώνουμε τις αραβικές πίτες, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Βάζουμε το ταψί με τα λαχανικά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Τραβάμε για λίγο το ταψί από το φούρνο και βγάζουμε τις πιπεριές (που ψήνονται συντομότερα από τις μελιτζάνες) σε μια πιατέλα.
- Ξαναβάζουμε το ταψί με τις μελιτζάνες στο φούρνο και σε άλλο ράφι το ταψί με τις αραβικές πίτες.
- Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να γίνουν τραγανές οι πίτες.
- Ξεφουρνίζουμε και τα δύο ταψιά.
- Βάζουμε τις μελιτζάνες στην πιατέλα με τις πιπεριές, τις απλώνουμε ομοιόμορφα, τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τις περιχύνουμε με το μισό λάδι και το μισό βαλσαμικό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, το δυόσμο και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το βαλσαμικό.
- Αδειάζουμε το μείγμα της ντομάτας πάνω από τα ψητά λαχανικά και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε σε διάφορα σημεία το κατίκι.
- Σερβίρουμε την ντοματοσαλάτα με ψητές πιπεριές, μελιτζάνες και αραβικές πίτες με τις αραβικές πίτες.