Ντοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ντομάτες περασμένες από χοντρό τρίφτη
  • 1 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το μείγμα και λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • Για το ντιπ γιαουρτιού
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά λευκό ξίδι
  • 1/2 κουταλιά μέλι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια, το μυρωδικά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το λάδι.
  2. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες (δεν πρέπει να έχουν πολλά υγρά) και ανακατεύετε, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη, όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σχετικά σφιχτός χυλός.
  3. Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίχνετε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς, αφού τους στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί μαζί με τη σάλτσα γιαουρτιού που θα φτιάξετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Συμβουλή

Αν θέλετε, προσθέτετε στο μείγμα και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΤΟΥ ΤΗΓΑΝΙΟΥ | Συνταγή για τραγανούς ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού που μπορείτε να αρωματίσετε με δυόσμο. Ένα παραδοσιακό ορεκτικό συνοδεία δροσερού ντιπ.

cookgreek.com