Ντοκιμαντέρ για τους ψυχικά νοσούντες των Τρικάλων

monada_cixikis

 

 

 

 

Ένα «Ρόπτρο» ξεκλειδώνει ψυχές στα Τρίκαλα.

Σπάει τη σιωπή στην οποία ήταν καταδικασμένοι οι ψυχικά νοσούντες και γίνεται ο σύνδεσμος τους με την κοινωνία.
Το Κέντρο Ημέρας «Ρόπτρο» και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του νομού Τρικάλων, υπό τη σκέπη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Συν-ειρμός» προσφέρουν φροντίδες ψυχικής υγείας, σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων.

 

Ιχνηλατούμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που δέχονται τις φροντίδες τους. Παρακολουθούμε τις προσπάθειες των εθελοντών στο να αναπτύξουν ψυχικά νοσούντες τις δεξιότητες τους και να διαχειριστούν τον ελεύθερο χρόνο , τις δραστηριότητες τους. Ξεδιπλώνουμε την διαδικασία ένταξης στην τοπική κοινωνία των ανθρώπων αυτών, μια κοινωνία που που εκπαιδεύεται στην ανεκτικότητα και στην αποδοχή της διαφορετικότητας τους μέσα από εκδηλώσεις και προγράμματα ενημέρωσης.

 

Επιστήμονες της ψυχικής υγείας, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας και νοσηλευτές, ενώνουν τις δυνάμεις τους με εθελοντές και… οργώνουν το νομό Τρικάλων για να προσφέρουν στήριξη σε όσους ζητούν βοήθεια αλλά και ενημέρωση μέσα από την οργάνωση ομάδων με εκπαιδευτικούς και γονείς για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και την αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

 

Μια έμπρακτη ινχηλάτηση στους στίχους του τραγικού ποιητή Αγάθωνα: «Τα λόγια είναι γιατροί της πάσχουσας ψυχής, όταν την κατάλληλη στιγμή καταπραΰνει κάποιος την καρδιά».

 

 

 

.