Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, που η επέτειός της εορτάζεται ετησίως την 16 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και σε συνεργασία με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και το Γραφείο Ποιότητας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με στόχο την ενημέρωση του προσωπικού του νοσοκομείου αλλά και του κοινού των Τρικάλων για την Υγιεινή Διατροφή και πως αυτή επηρεάζεται από το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν Ομιλητές:
Ροκκά Ευαγγελία-Διαιτολόγος Διατροφολόγος Προϊστάμενη τμ. Διατροφής ΓΝΤ
Σαρμά Ελένη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τμήματος Διατροφής ΓΝΤ
Η μαζική προσέλευση του κοινού αλλά και της επιστημονικής κοινότητας αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση για την ορθή ενημέρωση σε θέματα υγιεινής διατροφής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Ρογγανάκη Αγλαΐα, τον διοικητικό διευθυντή κ. Τσίγκα Αθανάσιο, ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και μαθητές και φοιτητές-ασκούμενοι.
Ευχαριστούμε πολύ τις εταιρείες τροφίμων που μας γνώρισαν την υγιεινή διατροφή μέσω προϊόντων τους, όπου μετά το τέλος της ενημερωτικής εκδήλωσης έγινε διανομή υγιεινών τροφίμων και ροφημάτων σε όλο το κοινό, τα οποία αποτέλεσαν ευγενική χορηγία των τοπικών επιχειρήσεων:
Βιομηχανία Γάλακτος, Τρίκκη
Αρτοποιεία-φούρνοι, Αδάμος-Πέτσας
Όλυμπος, Βιομηχανία Γάλακτος
Βιολάντα Μπισκότα
Νωρίτερα το πρωί, και κατόπιν πρόσκλησης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας διατροφής, οι Διαιτολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, Ροκκά Ευαγγελία και Σαρμά Ελένη, επισκέφτηκαν το 7ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, όπου ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την υγιεινή διατροφή, με στόχο τα άτομα των μικρών ηλικιών να προσαρμοστούν στις σωστές-υγιεινές διατροφικές συνήθειες.