Νηστίσιμοι κεφτέδες με πλιγούρι

Ένα ορεκτικό της Σαρακοστής

Υλικά

Πλιγούρι ψιλό 250 γρ
Νερό 1 1/2 ποτήρι νερού
Πιπεριά Φλωρίνης 1/2 τεμ ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας
Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα γλυκιά- καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Δυόσμος 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες
Πλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μαζί με την πιπεριά μέχρι να μαραθούν και τα βάζουμε σε μπολ. Εκεί προσθέτουμε το πλιγούρι,το αλεύρι,όλα τα μυρωδικά, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια, στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τα τοποθετούμε πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο μας) για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

parapolitika.gr