Νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβίθι

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα (αν θέλουμε τη φτιάχνουμε)

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη χύτρα.
  2. Πολτοποιούμε τα ρεβύθια με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) και βάζουμε τον πολτό σε ένα σκεύος.
  3. Προσθέτουμε το κύμινο, το κέτσαπ, το αλεύρι και αλατοπίπερο. πρέπει να προκύψει ένα μείγμα σφιχτό, που να πλάθεται χωρίς να σπάει. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή λίγο ανθρακούχο νερό.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια, βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο στο ανθρακούχο νερό. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε καυτό λάδι (περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους).
  5. Τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  2. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με πιλάφι.

gastronomos.gr