Νίκος Σακκάς: Οι κοινωνικές δομές του δήμου εργάζονται για την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, παραχώρησε ο Νίκος Σακκάς το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός.

Ο νέος Αντιδήμαρχος μίλησε για τις πρώτες του προτεραιότητες, που είναι η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών, βασιζόμενη στο τρίπτυχο δουλειά-συνεργασία-εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ υπογράμμισε πως αυτές τις πρώτες μέρες επισκέπτεται διαρκώς δομές του δήμου συνομιλώντας με τους διευθυντές και τους εργαζόμενους, ώστε να ενημερωθεί ενδελεχώς για την λειτουργία τους. Παράλληλα τόνισε πως θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά φαινόμενα σαν την πρόσφατη κατάρρευση της οροφής σε δημοτικό παιδικό σταθμό της πόλης.

Ο κ. Σακκάς ανέφερε επίσης πως καθημερινά στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρικκαίων (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, κοινωνικό φαρμακείο κλπ.) εξυπηρετούνται δεκάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ενώ δίνονται σε καθημερινή βάση 150-200 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Οι κοινωνικές δομές του δήμου εργάζονται για την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη, τόνισε ο κ. Σακκάς χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη, ο νέος Αντιδήμαρχος τόνισε πως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου στο κτήριο της οδού Ιακωβάκη και στο κτήριο της οδού Ομήρου, είναι σε καθημερινή βάση στην διάθεση των πολιτών και να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Αναφορικά με το αν θα πρέπει να γίνει ή όχι ο φετινός «Μύλος των Ξωτικών», με βάση τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Νίκος Σακκάς τόνισε πως ο Δήμος εργάζεται αυτή την στιγμή για να γίνει ο μύλος, κάτι που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Αν βέβαια δούμε πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τα κρούσματα επιμένουν με αυξητικές τάσεις, είναι πολύ πιθανό ο Δήμος να επανεξετάσει το ζήτημα και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.