Νίκος Σακκάς: Δεν βλέπω αλλαγές στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ-Μόνο αν κατεβεί ο Μιχαλάκης θα ανακατέψει τη «τράπουλα»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τις εξελίξεις στη τοπική αυτοδιοίκηση και τη κεντρική πολιτική, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός και το δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την ενέργεια της δημοτικής αρχής, να προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών πολιτών λόγω οφειλών, αλλά και της ΔΕΥΑΤ να κόψει την παροχή νερού σε αρκετά νοικοκυριά λόγω οφειλών, ο Νίκος Σακκάς δήλωσε κατηγορηματικά πως η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου προσωπικά, εξάντλησαν κάθε περιθώριο ανοχής απέναντι σε κάποιους συμπολίτες, που ενώ ήξεραν ότι χρωστούσαν στο δήμο και μάλιστα είχαν ενημερωθεί πολλάκις για τις οφειλές αυτές, δεν φρόντισαν να προσέλθουν στο δημαρχείο να κάνουν ένα διακανονισμό.

«Κανένας Δήμαρχος, κανένας αυτοδιοικητικός δεν θέλει να πάρει τα χρήματα των πολιτών, όμως όταν επισύρονται ποινικές ευθύνες από το κράτος και κινδυνεύει ο ίδιος να οδηγηθείς στη φυλακή γι΄αυτό, τότε όλοι καταλαβαίνουμε πως το πράγμα αλλάζει. Παρόμοια κατάσταση έγινε και στη ΔΕΥΑΤ. Το νερό δεν είναι ακριβό είδος και λίγο πολύ όλοι μπορούν με ένα διακανονισμό που τους προσφέρει η επιχείρηση, να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Επειδή ξέρω πολύ καλά τον Χρήστο Αναστασίου, ομοίως και αυτός εξάντλησε κάθε χρονικό περιθώριο να για προβεί σε μια τέτοια ενέργεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σακκάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τον προσεχή Οκτώβριο πρόκειται να αναλάβει την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας μέχρι και το τέλος αυτής της θητείας της δημοτικής αρχής αντικαθιστώντας την Γεωργία Κοτρώνη, καθώς έχει συμφωνηθεί να μοιραστεί η θητεία ανάμεσα τους.

Ο Νίκος Σακκάς υπογράμμισε για πολλοστή φορά πως παραμένει πάντα ένας απλός και πιστός στρατιώτης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ προέβλεψε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2022, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ένας ευκαιριακός πολιτικός, να αποφασίζει εκλογές αναλόγως σε ποια περίοδο τον ευνοούν οι συνθήκες και οι δημοσκοπήσεις. Εμφανίστηκε δε, αισιόδοξος για την πορεία της εθνικής οικονομίας, αφού οι οικονομικοί δείκτες του πρώτου 5μηνου του 2021 είναι πολύ καλύτεροι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αναφορικά με την σύνθεση του τοπικού ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο κ. Σακκάς τόνισε πως δεν βλέπει μεγάλες αλλαγές για τις επόμενες εκλογές. Σίγουρα θέση σ΄αυτό έχουν ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας και οι Βουλευτές Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα. Θέση έχει και ο Ηλίας Βλαχογιάννης αν επιθυμεί να ξανακατεβεί, όπως επίσης και ο Μικέλης Χατζηγάκης. Ερωτηματικό αποτελεί προς το παρόν τι στάση θα κρατήσει η Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, ενώ αν αποφασίσει να μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Χρήστος Μιχαλάκης, γεγονός που δεν το θεωρεί διόλου απίθανο, τότε τα δεδομένα αλλάζουν άρδην και η «τράπουλα» ανακατεύεται για τα καλά.