Νίκος Παπαθανασίου: Ανησυχία, προβληματισμός, απογοήτευση για όλα όσα συμβαίνουν στη Πηγή

Οι κάτοικοι της Πηγής συζητάνε μεταξύ τους ανήσυχοι, προβληματισμένοι και απογοητευμένοι, γιατί μια ακόμη 4ετία τείνει να πάει χαμένη για το δημοτικό τους διαμέρισμα. Από την δημιουργία του καλλικρατικού Δήμου Πύλης, η Πηγή είναι παραμελημένη από την εκάστοτε δημοτική αρχή (δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένα τούβλο σε κάποιο σημείο του χωριού), και το μόνο που κατορθώνουν κατά περιόδους, είναι να δημιουργούν διάφορα προβλήματα, με ενέργειες που υποβιβάζουν το επίπεδο του χωριού και των κατοίκων του.

Πρόσφατα με απόφαση του Δημάρχου Πύλης και του αρμόδιου Αντιδημάρχου έργων, μαζί με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για την Δημοτική Ενότητα του πρώην Δήμου Γόμφων και τον Πρ΄πο0εδρο του Τ.Σ. Πηγής, πήραν μια σιδηροσήμανση για διάβαση πεζών και την τοποθέτησαν μέσα στον κομμένο κορμό δέντρου, προκαλώντας τον χλευασμό των περαστικών και όχι μόνο.

Οι κάτοικοι μην μπορώντας να πιστέψουν σ’ αυτή την ενέργεια, άρχισαν δίκαια να διακωμωδούν αυτό το γεγονός με μεγάλη ευρηματικότητα, μεταφράζοντας το γνωστό τραγούδι που λέει «Στην Αθήνα μες στο κέντρο φύτρωσε καινούργιο δέντρο» σε διασκευή «Στη Πηγή στο κέντρο φύτρωσε οδοσήμανση σε κορμό κομμένου δέντρου».

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η ανάπτυξη ήρθε στη Πηγή. Ίσως το μέλλον να μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα πρωτότυπες εκπλήξεις!

Ο Νίκος Παπαθανασίου είναι Τοπικός Σύμβουλος στο Δ.Δ. Πηγής