Νίκος Μουζακιάρης… περιμένουμε μια λογική εξήγηση

mouzakiaris nikos14

 

Επιστολή έστειλε η ΝΟΔΕ Τρικάλων, σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο κατά την κατάθεση στεφάνων,  στο Ηρώο Πεσόντων στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου και στη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, οι υπεύθυνοι διοργάνωσης της εκδήλωσης, προέβησαν σε απερίσκεπτη πράξη, εμποδίζοντας τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων να καταθέσουν στεφάνι και να αποτίσουν φόρο τιμής.

Πρόκειται για μια πράξη με άσκοπο και προκλητικό περιεχόμενο, καθώς ουσιαστικά στερήθηκε το δικαίωμα στα πολιτικά κόμματα να λάβουν μέρος στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Ευελπιστώ η συγκεκριμένη κίνηση να έχει μια λογική εξήγηση, διαφορετικά έχουμε να κάνουμε με αδιανόητες κινήσεις, που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ρήξεις με το κομματικό σύστημα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν εντυπώσεις, τις οποίες μάλιστα δεν αντιλαμβάνεται και κανείς.

Ωστόσο δε θα πρέπει να διαφεύγει από την οπτική του καθενός πως τα πολιτικά κόμματα αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατίας και είναι καθήκον του κάθε υπεύθυνου ανάλογων εκδηλώσεων, πολύ περισσότερο των εκδηλώσεων με εθνικό περιεχόμενο, να σέβεται το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και να μη δημιουργεί προστριβές, καθώς τέτοιου είδους κινήσεις εύκολα μπορεί να θεωρηθούν πως κινούνται στο πλαίσιο της παράλογης πολιτικής.

Νίκος Μουζακιάρης
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Τρικάλων

.