Νίκος Καρδούλας: Καμπύλη αισιοδοξίας και για τα θύματα της πανδημίας

Μετά το δημοσιευμένο μαθηματικό μοντέλο του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Θεσσαλίας της ΝΔ και επιστήμονα Νίκου Καρδούλα για την καμπύλη ανακούφισης των κρουσμάτων της πανδημίας στις 6 Απριλίου 2020, όπου είχαν επαληθευθεί και οι προβλέψεις του για τα κρούσματα και τα θύματα της νόσου του μέχρι τις 6 Απριλίου και είχε διαπιστωθεί ότι η καμπύλη των κρουσμάτων είχε κορυφωθεί στις 4 Απριλίου, ο ίδιος ανάρτησε χθες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αντίστοιχη καμπύλη και για τα θύματα της πανδημίας και διαπιστώνει ότι η κορύφωσή τους συνέβη στις 6 Απριλίου και η μαθηματική πλήρης αποκλιμάκωσή τους θα συμβεί στις 24 Απριλίου.

Στο αναρτημένο διάγραμμα αναφέρεται επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας μέχρι τις 24 Απριλίου εκτιμάται ότι θα είναι από 119 έως 131.

Δείτε τι γράφει στην ανάρτησή του:

✅ Στην έρευνά μου στις 31 Μαρτίου 2020 είχα εκτιμήσει ότι η κορύφωση του κορωνοϊού τόσο για τα κρούσματα, όσο και για τους θανάτους, αναμενόταν θεωρητικά να συμβεί από τις 3 έως τις 6 Απριλίου. Στην επίσης έρευνά μου στις 6 Απριλίου διαπιστώθηκε η κορύφωση της καμπύλης των κρουσμάτων στις 4 Απριλίου.

✅Για τα θύματα της νόσου, εκτιμάται ότι κορύφωση της καμπύλης τους συνέβη στις 6 Απριλίου και ότι η μαθηματική πλήρης αποκλιμάκωσή τους θα συμβεί στις 24 Απριλίου.

✅ Διαπιστώνεται επίσης ότι με ενσωμάτωση στο μοντέλο των κρουσμάτων πραγματικών δεδομένων, η πλήρης αποκλιμάκωσή τους φαίνεται να έρχεται νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη και για το λόγο αυτό οι καμπύλες των κρουσμάτων και των θανάτων θα αναθεωρούνται και θα δημοσιεύονται κάθε Δευτέρα, για πιο ασφαλή συμπεράσματα.