Nικόλαος Παπαγεωργίου: Το πήραμε το μήνυμα

Μας το έστειλε σύμπασα η αντιπολίτευση.

Μας το εξήγγειλαν τα κάθε είδους μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μας το είπαν και μερικοί υπουργοί της κυβέρνησης.

Όλοι τους μας πληροφόρησαν πως μέχρι τα Χριστούγεννα του 2021 οι μέρες θα είναι έως πάρα πολύ δύσκολες. Άλλοι μάκρυναν τον χρόνο λιτότητας μέχρι το τέλος της ερχόμενης άνοιξης. Από ‘κει και πέρα οι της κυβέρνησης μας λένε πως τα πράγματα θα στρώσουν. Αμήν και πότε. Από το στόμα σας και στου Θεού το αφτί.

Ως δύσπιστος ο υποφαινόμενος λέω μέσα μου. “Νικόλα τώρα που είσαι εμβολιασμένος και φουλ ενημερωμένος για το τι μέλλει γενέσθαι στο εγγύς μέλλον, καλού-κακού πάρε μέτρα τινά ώστε εσύ και η συμβία σου να την σκαπουλάρετε, αν όχι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι τουλάχιστον ως το τέλος της προσεχούς άνοιξης”.

Καβάλησα λοιπόν το αμαξάκι μου και βουρ για κοντινό βενζινάδικο της περιοχής μου. Λέω στην ιδιοκτήτρια: Μου βάζετε παρακαλώ 75 ευρώ βενζίνη. Αμέσως απαντά χαμογελαστά εκείνη. Ακούμπησε για λίγο το ρύγχος της βενζιναντλίας στο στόμιο του ρεζερβουάρ και εν συνεχεία το απέσυρε. Κάρτα ή ρευστό κύριε Νίκο; Κάρτα της λέω, βάλε όμως πρώτα την βενζίνη. Έβαλα κύριε Νίκο. Προφανώς δεν πήρατε είδηση πως λόγω της παγκόσμιας συγκυρίας τα καύσιμα και στην Ελλάδα πήραν τα πάνω τους.

Μαύρισε το ένα μου μάτι με αυτό που άκουσα. Μπράβο κυρία βενζινού. Παγκόσμια συγκυρία!!!

Κατηφής και προβληματισμένος πήρα τον δρόμο προς καταστήματα τροφίμων γνωστών σειρών. Πληθώρα οι ταμπέλες με κόκκινη σήμανση. 1+1 δώρο, όφελος τόσο, σούπερ τιμή, τα αγαπημένα σας, σούπερ προσφορά, απλά σούπερ, απίστευτη τιμή, μόνο για λίγο. Έκανα πως δεν έβλεπα. Τρόφιμα αλέστο βέγκαν, μύρτιλα, σάλτσες τρούφας, κριμ μπρουλέ, μοτσαρέλα με βουβαλίσιο γάλα, παπαλίνιες καπνιστές κ.λ.π. Μακριά από μένα αυτά γιατί εκτός των άλλων βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Ψώνισα τρόφιμα φθηνά μεν αλλά πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο, φωσφόρο, ψευδάργυρο….. Αυτά δηλαδή που χρειάζεται το σώμα μου για να αναπτυχτεί. Αγόρασα σπιτικούς ζωμούς κότας, βοδιού και λαχανικών χωρίς αλάτι. Πήρα όσπρια, κυρίως φασόλια και ρεβίθια, καθώς αμύγδαλα και λιναρόσπορο κοπανιστό, για να ξεγελάω την πείνα όταν και εάν έρθει. Αγόρασα κατεψυγμένο ψάρι παγκάσιους, όχι ελευθέρας βοσκής αλλά θηριοτροφείου χωρίς πέτσα και κόκκαλα, αλιευμένο από τις λιμνοθάλασσες του Βιετνάμ. Πήρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις καθώς και μηχανή παρασκευής άρτου.

Επιστρέφοντας ξαναπέρασα από την φίλη του βενζινάδικου για να παραγγείλω πετρέλαιο θέρμανσης. Η Κυρία μου είπε: “Φέτος κύριε Νίκο δεν θα ανάψουμε το καλοριφέρ αλλά ούτε και την ηλεκτρική σόμπα κουμτέλ που κερδίσαμε στην εκπομπή της Αννίτας. Είναι ακριβά και το πετρέλαιο και το ρεύμα. Αγοράσαμε κουβέρτα φλις. Θα σκεπαζόμαστε αγκαλιά πρόσωπο με πρόσωπο με τον σύζυγο και θα ζεσταινόμαστε με τα χνώτα.” Της είπα: “Aυτά από μπροστά, τις πλάτες πως θα τις ζεσταίνετε;” Απαντά: “Θα τρώμε εναλλάξ φασόλια και ρεβίθια. Τα όσπρια αυτά έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν το έντερο και να ζεσταίνουν και ευωδιάζουν την ατμόσφαιρα.”

Μηνύματα εσείς; Μηνύματα και εμείς κ.κ. ιθύνοντες !!!