Νικητής στη «2η Ανάβαση Καϊμάκτσαλαν» ο Ζέγκλης Νίκος

4452111 2

Διεξήχθη την Κυριακή 13/9 η «2η Ανάβαση Καϊμάκτσαλαν» από τους διοργανωτές Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ Λάρισας και ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και με την συνεργασία των ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ, με απόλυτη οργανωτική επιτυχία, κατά κοινή ομολογία συμμετεχόντων και διοργανωτών.

Στην εκκίνηση συναντήθηκαν 72ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών και ΟΡΕΝ για να τρέξουν την ανηφορική διαδρομή των 35 χιλ με εκκίνηση από το κέντρο της Πόλης της Έδεσσας και τερματισμό στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμάκτσαλαν στα 2050 μέτρα. Η διαδρομή δύσκολη με 2000 υψομετρικά, για δυνατά πόδια, με κλίσεις που έφταναν έως και 18 % και μακράς διαρκείας κλίσεις των 12-15% , ενώ οι κατηφόρες λιγοστές .

Το βουνό στάθηκε φιλόξενο προς όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές του αγώνα καθώς οι καιρικές συνθήκες όχι μόνο επέτρεψαν την άψογη διεξαγωγή αλλά ήταν οι ιδανικές που επικράτησαν καθ΄όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.

Πρώτος στην κατηγορία Ανδρών τερμάτισε οσυμπολίτης μας ΖΕΓΚΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ που συμμετείχε με τα χρώματα της Γαλλικής Ομαδας U.C. ALBENASSIENE, με δεύτερο τον Κανελλόπουλο Σταύρο του Θράκας Ιππέας και τρίτο τον ΜαλάτοΣωτήριο της ίδιας ομάδας.

.