Νέος ποδηλατόδρομος στα Τρίκαλα

Ποδηλατόδρομο δυόμισι χιλιομέτρων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πόλη των Τρικάλων. Το έργο, προϋπολογισμού 756.000 ευρώ εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αφορά τη σύνδεση του κέντρου της πόλης των Τρικάλων με το πάρκο του Αγίου Γεωργίου.

Η νέα ποδηλατική διαδρομή συνδέεται με τον παραποτάμιο ποδηλατόδρομο στις όχθες του Ληθαίου καθώς  και με τον ποδηλατόδρομο της οδού Καρδίτσης, που επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων (ΒΑΑ) του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας λειτουργίας είναι ο  Δήμος Τρικκαίων.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων για την ασφαλή, οικολογική μετακίνηση των κατοίκων στην πόλη των Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η νέα ολοκληρωμένη ποδηλατική διαδρομή καθιστά ασφαλή τη μετακίνηση των κατοίκων με τη χρήση ποδηλάτου προς και από το πάρκο του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την άθληση και την αναψυχή των κατοίκων, προωθεί  τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και  βελτιώνει  την ποιότητα ζωής στα  Τρίκαλα.

Η Θεσσαλία είναι η πρώτη πιστοποιημένη Bike Friedly  Περιφέρεια στη χώρα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και  βρίσκεται σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ποδηλατικού Χάρτη της Ελλάδας στην κορυφή των  πιο φιλικών προς το ποδήλατο Περιφερειών της χώρας με 61,6 χλμ ποδηλατοδρόμων εντός αστικού ιστού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.