Νέος Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων για το νομό Τρικάλων

foto2

 

 

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Προσκοπικής εστίας η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Τρικάλων, σε αντικατάσταση του μέχρι σήμερα Εφόρου κ. Ευριπίδη Κ. Αναστασίου του οποίου η τριετής θητεία έληξε.

Οι Τρικαλινοί Βαθμοφόροι, μέσα σε κλίμα Προσκοπικής αδελφοσύνης και με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο ανέδειξαν παμψηφεί, ύστερα από πρόταση Βαθμοφόρων και μελών των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαραστάσεως, στα καθήκοντα του Περιφερειακού Εφόρου τον κ. Κων/νο Γρ. Τσόγκα, ο οποίος θα προσπαθήσει να συνεχίσει το δρόμο της δημιουργικής ανάπτυξης για τον Προσκοπισμό του 21ου αιώνα, αναδεικνύοντας  παράλληλα τον παιδαγωγικό ρόλο της Κίνησης, σε μια εποχή που ολοένα και πιο πολύ τα Προσκοπικά ιδανικά και ο Εθελοντισμός βρίσκουν έδαφος για πλήρη ανάπτυξη.

Ο νέο-αναδειχθείς Περιφερειακός Έφορος Τρικάλων, που μέχρι σήμερα εκτελούσε τα καθήκοντα του Εφόρου Εφαρμογής Προσκοπικού Προγράμματος, υπήρξε ένας εκ’ των στενότερων συνεργατών του εκλιπόντα πρώην Περιφερειακού Εφόρου και αναμορφωτή της Κίνησης στο Νομό μας Γρηγόρη Αχ. Καρανάσιου, και προσφέρει εθελοντικά της υπηρεσίες του στον Προσκοπισμό για πολλά χρόνια. Έχει παρακολουθήσει όλες τις σχολές επιμόρφωσης των ενήλικων στελεχών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και έχει τιμηθεί με το μετάλλιο ευδόκιμης υπηρεσίας για την προσφορά του στη Κίνηση. Επαγγελματικά δε διατηρεί τη γνωστή αλευροβιομηχανία στους Γεωργανάδες Τρικάλων.

foto4

Την διαδικασία επόπτευσε  ο Έφορος Προσκόπων Περιοχής Θεσσαλίας κ. Θωμάς Παπασίκας ο οποίος παρότρυνε το νέο-αναδειχθέντα Έφορο, ως πρώτο μεταξύ ίσων, να συνεχίσει το εποικοδομητικό έργο της δημιουργικής ανάπτυξης της Προσκοπικής Κίνησης στα Τρίκαλα, ακριβώς στην ίδια πορεία όπως την παραλαμβάνει σήμερα από τους προγενέστερους, χωρίς να παρεκκλίνει ούτε σε ένα σημείο από τις Αρχές του Προσκοπισμού.

Κατά την σύντομη ομιλία του ο νέο-αναδειχθείς Έφορος παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης και ζήτησε την ουσιαστική συνδρομή όλων των ενήλικων στελεχών της τοπικής προσκοπικής Κίνησης για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν για την τριετία 2012-2015.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ

ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ