Νέο σενάριο εκλογών μετά του Αγίου Βαλεντίνου

Ενα νέο σενάριο διακινούν εσχάτως οι ένοικοι του Μαξίμου αλλά και τα κάθε λογής τρολ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών.

Λένε συγκεκριμένα ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να… υπερψηφιστεί ακόμα κι αν ψηφίσει υπέρ ο Σταύρος Θεοδωράκης (και δύο βουλευτές του), αφού δεν πρόκειται να την ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει και τις ψήφους των Νεοδημοκρατών (και κυρίως των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη) διαφορετικά θα προκηρύξει εκλογές για… εθνικό θέμα. Να μεταφέρει δηλαδή την «καυτή πατάτα» της επίλυσης του Μακεδονικού στη ΝΔ. Και είναι τόσο πειστικοί στο σενάριο αυτό, που δίνουν (θρασύτατα) και ημερομηνία εκλογών που δεν είναι άλλη από τις 17 Φεβρουαρίου ή τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου. Δηλαδή με δυο λόγια αναζωπυρώνουν το περίφημο σενάριο της γαλοπούλας (που σημαίνει, εκλογές τους πρώτους μήνες μετά τα Χριστούγεννα) για εθνικό θέμα.

Πρώτη φορά για θέμα εθνικό

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα ξεχάσαμε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τα εθνικά θέματα, αφού επί σειρά ετών το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και τα μνημόνια αποτελούσαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία σε κυβερνήσεις που κατέρρεαν για προκήρυξη εκλογών. Τώρα το εθνικό θέμα των Σκοπίων (για το οποίο έως τώρα ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ ήταν βέβαιοι ότι θα περνούσαν τη συμφωνία την Πρεσπών από τη Βουλή) είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει δικαιολογία για πρόωρες εκλογές.

Bηματοδότης