Νέο χτύπημα Νικολόπουλου: Δεν είναι δεδομένη η ψήφος μου

nikolopoulouden-

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν κρύβει τη δυσφορία του απέναντι στην κυβέρνηση λόγω της μη υπουργοποίησής του, αλλά και της μη συμμετοχής στο προεδρείο της Βουλής, προειδοποιώντας πλέον ανοιχτά ότι η ψήφος του στα νέα μέτρα δεν είναι δεδομένη.

Παρόλο που οι πληροφορίες τον φέρουν να προτείνεται για πρόεδρος της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης στη Βουλή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «λευκή εντολή δε θα δώσουμε. Είναι δεδομένη η  ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στα προαπαιτούμενα που έρχονται δεν είναι. Σήμερα αποφασίζονται τα 48 προαπαιτούμενα και πρέπει όλοι να μελετήσουμε το 1, 2, 22, 25 και 33 . Δε θα ήθελα να στείλω στο απόσπασμα 20.000 δανειολήπτες. Πρέπει να δούμε αν θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα και να βγάλουν στο σφυρί τις πρώτες κατοικίες».

Για επιστροφή σε ΝΔ: Τίποτα δεν αποκλείεται

Κληθείς να σχολιάσει φερόμενη δήλωσή του ότι εξετάζει την πιθανότητα επιστροφής του στην Νέα Δημοκρατία, την διέψευσε, συμπληρώνοντας ότι «ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα, είπε ερωτηθείς αν θα επιστρέψει στην ΝΔ», ενώ σχετικά με τις σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ, απάντησε ότι «είναι σχέσεις ισοτιμίας».

Ερωτηθείς αν παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, προσθέτοντας ότι θέλει να στηρίξει «με κριτική διάθεση και διαφορετική πολιτική κίνηση» και πρόσθεσε«θέλω να στηρίξω την παρούσα κυβέρνηση, αλλά να περιορίσουμε τα όσα έρχονται». «Λευκή εντολή δε θα δώσουμε. Αν πω ότι είναι δεδομένη, τότε να στείλω και μια εξουσιοδότηση και να μην πηγαίνω» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο αν παίρνει αποστάσεις και από το κόμμα του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκτίμησε ότι ο πρόεδρός του στις τελευταίες εκλογές «έχει πει στον Τσίπρα τις κόκκινες γραμμές μας και το δικό μας σύνθημα ήταν ότι κανένα σπίτι δεν θα πάει στα χέρια των τραπεζών».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή του απουσία από την ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι «πολλές φορές η απουσία είναι πιο ισχυρή από την παρουσία» και δικαιολόγησε την κίνησή του λέγοντας ότι επρόκειτο για «μια ηχηρή διαμαρτυρία για όσα έγιναν, μια προειδοποίηση για όσα έρχονται».

.