Νέο «χτύπημα» Κοτζιά: Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Καμμένος θα… επανεκλεγεί

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εμφανίστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, λέγοντας, μάλιστα, πως αν ήταν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, θα τραβούσε τα αυτιά του Ζόραν Ζάεφ με… όλους τους τρόπους.

Πάντως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στην συνέντευξή του επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων Ζάεφ ενώ επέκρινε και την αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις της. «Δεν βρήκα τίποτα στις δηλώσεις του Ζάεφ σχετικό με Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

Αυτό για τη γλώσσα υπάρχει… Αλλά η γλώσσα καθιερώθηκε από το 1994» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών από την στιγμή που αυτή η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ. «Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι ο Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι: «Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές για το Σκοπιανό. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επανεκλεγεί». Τέλος, υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί πλέον να ρίξει την κυβέρνηση καθώς υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς αυτόν.

 TheCaller.gr