Νέες ρωγμές στο ΣΥΡΙΖΑ με παραιτήσεις και αποχές

paraitiseis-kai-apoxes

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης παραιτήθηκε, ενώ οι Θ. Δρίτσας, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Η. Διώτη και Κ. Δερμιτζάκης δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Οι εσωκομματικές δονήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε σταμάτησαν με την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας του κόμματος, αλλά αυξάνονται και πληθύνονται. Ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ αρκετοί βουλευτές, όπως η Ηρώ Διώτη, ο Κώστας Δερμιτζάκης, αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μαζί με τη σύζυγό του Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν προτίθενται να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Τάσος Κορωνάκης παραιτήθηκε από τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, καταγγέλλοντας την ηγεσία ότι προσέφυγε σε εκλογές αγνοώντας το κόμμα και την Πλατφόρμα Λαφαζάνη ότι είχε ήδη προετοιμάσει την αποχώρησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το υπουργικό ζεύγος -σε ζωή και κυβέρνηση- Θοδωρή Δρίτσα και Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποφάσισε να μη συμμετάσχει ενεργά στις εκλογές, ενώ με δημόσιες παρεμβάσεις τους οι βουλευτές Ηρώ Διώτη και Κώστας Δερμιτζάκης ανακοίνωσαν ότι δε θα είναι υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα. Σε ό,τι με αφορά, δεν πιστεύω και δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό το σχέδιο», τόνισε η κ. Διώτη.

«Είναι αδύνατον για μένα να συμμετέχω στο κοινοβούλιο, να ψηφίζω μνημονιακούς νόμους και να υπηρετώ πολιτικές που οδηγούν την Πατρίδα και το λαό μας στην καταστροφή και σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δερμιτζάκης.

.thetoc