Νέες λίστες με 4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

euro_2

 

 

 

 

– Στα χέρια του ΣΔΟΕ και των εισαγγελέων οι δύο λίστες- φωτιά
– Για φοροδιαφυγή ελέγχονται περίπου 100 Έλληνες με πανάκριβα σκάφη ελλιμενισμένα στην Ολλανδία
– Από “κόσκινο” 600 άτομα που αγόρασαν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο

Τέσσερις λίστες, με καταθέτες στο εξωτερικό και ιδιοκτήτες ακινήτων και σκαφών αναψυχής έρχονται στο φως, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής. Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα η «λίστα Λίχτενσταϊν» εγινε γνωστή το 2007 αλλά αγνοήθηκε από την τότε κυβέρνηση.

Συνολικά στις λίστες με τις καταθέσεις σε Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργο, τα ακίνητα στο Λονδίνο και τα σκάφη αναψυχής με έδρα την Ολλανδία περιλαμβάνονται 5.200 φορολογούμενοι που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή.

Την ίδια ώρα, για 25.500 από τη λίστα για τους 54.000 καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011 και για άλλους 1.000 από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις για απόκρυψη εισοδήματος. Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα απο τις 6 λίστες, πάνω απο 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, υπάρχουν βάσιμες υποψίες για φοροδιαφυγή για 4.500 Ελληνες με καταθέσεις στο Λίχτενσταϊν και το Λουξεμβρούργο που φιγουράρουν στις σχετικές λίστες που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές.

Επίσης, στα ίχνη μαύρου χρήματος από 600 Ελληνες που αγόρασαν ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο βρίσκονται οι ελεγκτικές αρχές που ερευνούν τη σχετική λίστα η οποία διαβιβάστηκε στην Ελλάδα απο τους Βρετανούς.

Τέλος, για φοροδιαφυγή ελέγχονται και περίπου 100 Έλληνες με πανάκριβα σκάφη ελλιμενισμένα στην Ολλανδία που δεν εμφανίστηκαν στις φορολογικές δηλώσεις, όπως προκύπτει από τις διασταυρώσεις στοιχείων απο τη σχετική λίστα που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ.

 

 

newsit.gr