Νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Τρικκαίων

kinoniko_pant_trikala

 

 

 

Όλοι μαζί, μπορούμε κάτι περισσότερο

Ο Δήμος Τρικκαίων ίδρυσε το Απρίλιο του 2012 το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης, έκτακτες και άμεσες ανάγκες επιβίωσης. Ξεκινήσαμε   εξυπηρετώντας  ογδόντα  οικογένειες, που αριθμούν 280 άτομα, οι οποίες επιλέχθηκαν μετά από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από κοινωνικούς επιστήμονες  με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Στόχος μας ήταν η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που δεν διαθέτουν αγοραστική δύναμη και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το κοινωνικό παντοπωλείο στηρίζει την λειτουργία του σε εθελοντικές προσφορές που πραγματοποιούνται από μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικές βιομηχανίες, επιχειρήσεις και καταστήματα, από φιλανθρωπικά σωματεία και φορείς του Δήμου μας, από απλούς αλλά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, με κοινό στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Επειδή μέχρι σήμερα η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, αισθανόμαστε την υποχρέωση να  ευχαριστήσουμε θερμά:

τον πατέρα Αθανάσιο Γκιουλέκα, ο οποίος, ως υπεύθυνος ίδρυσης και λειτουργίας του Ενοριακού Παντοπωλείου του Αγ. Κωνσταντίνου της πόλης μας,  μας μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του, σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας – ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου,

τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του κόσμου»,

το Δημοτικό Σύμβουλο Κο Πατέρα Κωνσταντίνο ο οποίος σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Πάχνας Κύπρου, τους κατοίκους και τους τοπικούς παράγοντες της ομάδας Κρασοχωρίων Κύπρου απέστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια,

τα Σούπερ Μάρκετ Μασούτης Α.Ε.,

την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών το υποκατάστημα της οξοποιΐας «ΜΕΤΕΩΡΑ»,

το Σύλλογο Παραγωγών Νομού Τρικάλων,

το αρτοποιείο «Νέα Μαργαρίτα»,

τα καταστήματα Mark’s & Spenser,

το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε.,

τη Δημοτική Ενότητα Τρικκαίων,

τον Κο Γρηγοριάδη Ηλία,

τον Κο Ρετουνιώτη Χάρη,

την Κα Γκαγκαστάθη Στέλλα,

την Κα Γρηγοριάδη Στέλλα,

τον Κο Γουσόπουλο Δημήτριο,

τον Κο Μπλάνα Άρη,

την Κα Λαϊάκη – Λαναρά Τάνια,

τον Κο Νικολάου Παναγιώτη,

και όλους τους ανώνυμους συμπολίτες μας

Οι προσφορές τους περιλαμβάνουν: τρόφιμα, υποδήματα, ρούχα και παιδικά παιχνίδια. Τα είδη ρουχισμού, υποδήματα και παιχνίδια είναι  καινούργια ή μεταχειρισμένα, σε πολύ καλή κατάσταση.

Στοχεύοντας στην συνέχιση αυτής της προσπάθειας στήριξης όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη καλούμε τους συμπολίτες μας, που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν να απευθύνονται, στον υπεύθυνο του κοινωνικού παντοπωλείου, κ. Παναγιώτη Μαραγκό στο τηλ.:6980547899 (συσκευή whats up) και στο σταθερό 24310-26880, καθημερινά  τις εργάσιμες μέρες και ώρες  ή απογευματινές ώρες, κατόπιν συνεννόησης μαζί του.

Ας γίνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων σημείο αναφοράς της ευαισθησίας, της ανθρωπιάς και της αγάπης σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε σαν χώρα.

Ενημερώνουμε επίσης  τους ενδιαφερόμενους, ότι οι νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στο γραφείο  231 της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου (2ος όροφος) στο κτίριο της Νομαρχίας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

 

.

 

.