Νέες δράσεις αλληλεγγύης και…χαρατσόδεντρο από το «Μέτωπο Λαού»

 

Στην καθιερωμένη τους συνάντηση της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Ληθαίο», τα μέλη του «Μετώπου Λαού» αποφάσισαν, όπως κάνουν άλλωστε όλα τα μνημονιακά χρόνια της κρίσης, να σταθούν αλληλέγγυοι δίπλα σε κάθε Τρικαλινό συμπολίτη που αδυνατεί λόγω της οικονομικής κρίσης,ναανταποκριθεί στην πληρωμή των βασικών του καθημερινών αναγκών, όπως είναι το ρεύμα και το νερό, με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και στη ΔΕΥΑΤ, ώστε να αποτραπεί το κόψιμο των βασικών αυτών παροχών και με την δυνατότητα να υπάρξει διακανονισμός πληρωμής, τέτοιος που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές ανάγκες κάθε συμπολίτη.

Για όσους Τρικαλινούς αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τα μέλη του «Μετώπου Λαού» τους απευθύνουν ανοικτή έκκληση να προσέλθουν μαζικά στην επόμενη συνεδρίαση της Πέμπτης, ώστε όλοι μαζί συντεταγμένα να προσέλθουν στην ΔΟΥ Τρικάλων, όπου θα υπάρξει συμβολική καταβολή του ποσού.

Συζητήθηκε και το θέμα των ουσιαστικών παρεμβάσεων του «Μετώπου Λαού» στην αποτροπή πλειστηριασμών ακινήτων συμπολιτών στα δικαστήρια Τρικάλων, ενώ ειπώθηκε πως πρόσφατα ματαιώθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ενός ακινήτου 67 τ.μ. στην Αθήνα, αντί του ποσού των 100.000 ευρώ, με την παρέμβαση ανάλογων συλλογικοτήτων όπως το «Μέτωπο Λαού».

Τέλος αποφασίστηκε από τα μέλη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να στηθεί στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, μπροστά από την βρύση, το χαρατσόδεντρο, όπου καλούν όλους τους Τρικαλινούς να συνεορτάσουν μαζί τους την έλευση του νέου χρόνου, με καλή παρέα και κρασί και διάφορα εδέσματα.