Νέες αποκαλύψεις Κοντονή για Novartis: «Πολάκης και Παπαγγελόπουλος είχαν στήσει παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης»

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis έκανε ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το mea culpa που εκστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

O πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο Ionian tv, τόνισε πως «όταν είδα τη λίστα των ονομάτων με έπιασε σκοτοδίνη». 

Αναφέρθηκε στους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας πως είχαν στήσει ένα «παρα-υπουργείο», κατηγορώντας πολιτικά πρόσωπα που «δεν μπορούσαν να έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση Novartis».

Ο Στ. Κοντονής τόνισε πως «όταν είδα τον κατάλογο των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ειλικρινά σας λέω ότι συγκλονίστηκα. Εβλεπα ανθρώπους που ήταν αδύνατον να έχουν εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση. Τι δουλειά έχει ο υπηρεσιακός τότε πρωθυπουργός, κύριος Πικραμμένος; Ή ο κ. Στουρνάρας; Ο κ. Σαμαράς;» είπε χαρακτηριστικά.

Κοντονής: Πολάκης και Παπαγγελόπουλος ήταν μόνιμοι συνομιλητές του πρωθυπουργού
Ο κ. Κοντονής έκανε στη συνέχεια λόγο για παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης που είχε στηθεί στο Μαξίμου.

«Είχε εμπλοκή κάποιο παρασύστημα ή κάποια παρακάμερα στο Μαξίμου. Αλλα πράγματα μπορώ να φανταστώ, αλλά εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Υπήρχε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι με αφορμή αυτή την υπόθεση, ίσως και νωρίτερα, ότι είχε συγκροτηθεί ένα παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την υπόθεση της Novartis ούτε εγώ τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης ούτε ο τότε υπουργός Υγείας κύριος Ξανθός είχαμε κάποια συμμετοχή. Αντίθετα, είχαν οι αναπληρωτές (Πολάκης, Παπαγγελόπουλος). Ηταν και μόνιμοι συνομιλητές του πρωθυπουργού».

Πηγή: www.iefimerida.gr