Νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο Μητροπόλεων!

trikis stagon 4

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος συναντήθηκαν στην Κεφαλλονιά.

Οι δύο Μητροπολίτες προσκύνησαν το θαυματουργό σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου και έλαβαν την ευλογία Του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr οι δύο Ιεράρχες συνομίλησαν για αρκετή ώρα και κατόπιν προσκλήσεως του νέου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ θα μεταβεί στα Τρίκαλα και για την ενθρόνιση του μεθαύριο Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, ημέρα της ονοματικής εορτής του.

Δύο μέρες πριν την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Τρίκκης, μαζί με τον έμπειρο μητροπολίτη Σταγών, άνοιξαν νέους δρόμους συνεργασίας σε δύο μητροπόλεις που δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν και πολλά να μοιραστούν.

Η νέα γενιά Ιεραρχών δείχνει το δρόμο για να σπάσουν «αρνητικές» παραδόσεις δεκαετιών.

Η πείρα των παλαιών να αξιοποιηθεί με την διάθεση για δουλειά των νεότερων προς όφελος του λαού που τόσο έχει ανάγκη μία Εκκλησία ζωντανή, δραστήρια και έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σταγών και ο Μητροπολίτης Τρίκκης, τέλεσαν τρισάγιο στους μακαριστούς Μητροπολίτες Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα και Γεράσιμο.

 

.romfea