Νέα πυρά των ΗΠΑ εναντίον της Huawei

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για μία ακόμη φορά η Huawei Technologies, με Αμερικανούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι η κινεζική εταιρεία μπορεί κρυφά να αποκτήσει πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας ειδικά «παραθυράκια», σχεδιασμένα για χρήση από υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Οι υποψίες των αμερικανικών αρχών, που φέρνει στο φως η «WSJ» σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, αποκαλύπτονται την ώρα που η Ουάσιγκτον προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους να αποκλείσουν τη Huawei από τα δίκτυά τους.

Σύμφωνα με τη «WSJ», που επικαλείται μυστικές πληροφορίες, η Huawei είχε αυτή τη μυστική ικανότητα εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Η ίδια η κινεζική εταιρεία απορρίπτει τις κατηγορίες.

Οι ΗΠΑ κρατούσαν απόρρητες τις συγκεκριμένες πληροφορίες έως και πέρυσι, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν λεπτομέρειες σε συμμάχους όπως η Βρετανία και η Γερμανία, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των τριών χωρών.

Όταν οι κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού πωλούν hardware σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας –που συναρμολογούν τα δίκτυα επικοινωνιών και υπηρεσιών computing- υποχρεώνονται από το νόμο να επιτρέπουν στις αρχές να έχουν πρόσβαση στα δίκτυά τους για λόγους συμμόρφωσης με το νόμο. Οι εταιρείες δεν έχουν πρόσβαση χωρίς τη συναίνεση του διαχειριστή των δικτύων.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Huawei κατασκεύασε εξοπλισμό που διατηρεί μυστικά τη δυνατότητα πρόσβασης στα δίκτυα και χωρίς τη γνώση του παρόχου. Χωρίς να αναπτύσσουν περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού δεν έχουν την ίδια δυνατότητα όπως η Huawei.

naftemporiki.gr