Νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό τα Χριστούγεννα

Νέα δεδομένα για τον καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τον Δεκέμβριο να εξακολουθεί να θυμίζει περισσότερο Άνοιξη παρά Χειμώνα.

Κάπως έτσι θα πορευτούμε και λίγο μετά τις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έδωσε μερικά στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών. Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για… Απριλοδεκέμβρη και μάλλον «ευτυχισμένα Πασχούγεννα».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει στο site του marousakis.gr, πως ο καιρός θα είναι ήπιος, χωρίς πολύ κρύο, ίσως με ένα ψυχρό κύμα το διάστημα 20 με 22 Δεκεμβρίου.

Κάνοντας χιούμορ αναφέρει πως ο Άγιος Βασίλης θα έρθει με το έλκηθρο, ενώ οι λάτρεις του χιονιου θα είναι μάλλον απογοητευμένοι.

Η πρόγνωση για τα Χριστούγεννα:

«Μετά και από αυτή την “εξπρές” για άλλη μια φορά επιδείνωση του καιρού, φαίνεται να οδηγούμαστε σταδιακά σε μια ομαλοποίηση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας η οποία πιθανόν να μας οδηγήσει μέχρι και τα Χριστούγεννα ή και λίγο παραπάνω. Έτσι λοιπόν φαίνεται πως ο καιρός των Χριστουγέννων θα είναι ήπιος τουλάχιστον θερμοκρασιακά χωρίς κάποιο ισχυρό ψυχρό κύμα να μας απειλεί αν και υπάρχει πιθανότητα στο διάστημα 20 με 22 του μήνα να περάσει ένα σύντομο ψυχρό κύμα φυσιολογικό για την εποχή.

Ο Άγιος Βασίλης μάλλον θα προτιμήσει όπως όλα δείχνουν το καραβάκι κι όχι το έλκηθρο μιας και από χιόνια λίγα τα πράγματα, φυσιολογικό σε κάποιον βαθμό μιας κι ο Χειμώνας τώρα ξεκινά. Θα μπορούσε βέβαια το Φθινόπωρο να έχει λειτουργήσει καλύτερα τουλάχιστον για τα ψηλά βουνά μας αλλά μήπως λειτούργησε κανονικά στο θέμα των βροχοπτώσεων για να συζητάμε για χιόνια;»