Νέα γκάλοπ: Ντέρμπι και «πολυτραυματίας» ο Αλέξης

dimoskopisi.w hr

Βουτιά καταγράφει στις δημοσκοπήσεις η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα με την πλειοψηφία των πολιτών να εκφράζουν την απογοήτευσή τους από τα πεπραγμένα της εξάμηνης διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπ αυτές τις συνθήκες ο στόχος της αυτοδυναμίας για τον πρώην πρωθυπουργό φαντάζει ανέφικτος ενώ το ενδεχόμενο ακόμη και εννιακομματικής βουλής επιβάλλει τις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων ώστε να αποφευχθεί μια ακόμη παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 40,9% κρίνει αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο Α. Τσίπρας συνεχίζει να προηγείται στις θετικές γνώμες με 45,6% αλλά πλέον το 52,3% διάκειται αρνητικά απέναντί του, ενώ έχει μικρύνει σημαντικά η απόσταση από τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,3% και ακολουθεί η ΝΔ με 24,2%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της AlCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα το 79% δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας απογοήτευσε τις προσδοκίες του και το 66% θεωρεί λάθος την απόφαση για πρώορες εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,9% και ακολουθεί η ΝΔ με 23,3%. και στις δύο δημοσκοπήσεις προκύπτει σοβαρό ενδεχόμενο εννιακομματικής βουλής.

 

thetoc

.