Νέα επένδυση 2 εκ. ευρώ στη Λάρισα για τη «Βιολάντα» – Τι προϊόντα θα παράγει

Ο Κώστας Τζιωρτζιώτης έχει καταφέρει μέσα στην κρίση να αναδείξει τη Βιολάντα σε μία από τις υπολογίσιμες δυνάμεις στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων. Με συνεχείς επενδύσεις έχει καταφέρει να επεκταθεί σε χώρους και προϊόντα αποσπώντας σημαντικά μερίδια. Τώρα επενδύει στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής μπισκότων στη Λάρισα.

Πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ύψους σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, για την οποία η θεσσαλική βιομηχανία θα λάβει ενίσχυση ύψους 884.250 ευρώ, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης (1.418.840 ευρώ) αφορά την απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνικών εγκαταστάσεων της νέας μονάδας στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, ενώ το κόστος των κτιριακών εγκαταστάσεων και των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου ανέρχεται περίπου στα 500.000 ευρώ.

Ο Κώστας Τζιωρτζιώτης

Σύμφωνα με το πλάνο της τρικαλινής επιχείρησης, όταν το εργοστάσιο ξεκινήσει τη λειτουργία του θα μπορεί να παράγει τα εξής προϊόντα: Μπισκότα γεμιστά, μπισκότα πτι μπερ, Crackers, Μπισκότα digestive.

Σημειώνεται ότι το κεντρικό εργοστάσιο της Βιολάντα βρίσκεται στα Τρίκαλα, με δυναμικότητα παραγωγής άνω των 15.000 τόνων μπισκότων, δημητριακών και γεμιστής γκοφρέτας ετησίως, ενώ διαθέτει επίσης κέντρα διανομής σε Αθήνα (1.400 παλετοθέσεις) και Θεσσαλονίκη (1.500 παλετοθέσεις), επιπλέον του κέντρου διανομής που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεών της στα Τρίκαλα, χωρητικότητας 3.200 παλετοθέσεων.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει επενδύσει στο εργοστάσιο της συνδεδεμένης εταιρείας Baker, επίσης στα Τρίκαλα, επένδυση η οποία ολοκληρώθηκε το 2017 με αντικείμενο τη δημιουργία καθετοποιημένης γραμμής παραγωγής μπισκότων και σνακ.

newmoney.gr