Νέα ευκαιρία στον τομέα της ανακύκλωσης προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων

dimarxeio-trikalon1234

Νέα ευκαιρία πρόσκτησης εμπειρίας από τον τομέα της ανακύκλωσης στην Ευρώπη, προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων.

Σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΝ.Ο GREECE και με βάση το πρόγραμμα ERASMUS+, έξι άτομα θα ταξιδεύσουν στο Samobor της Κροατίας, στα πλαίσια της Βασικής Δράσης 1- Ανταλλαγή Νέων, με τίτλο «Small Steps, Big Impact!». Τα άτομα θα πρέπει να είναι ηλικίας 18 και άνω (5 συμμετέχοντες και 1 group leader), και το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 28 Οκτωβρίου 2015.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με 39 συμμετέχοντες από 6 χώρες, αφορά στις κοινωνίες που χρησιμοποιούν την ανακύκλωση, σε αντίθεση με αυτές που δεν τη χρησιμοποιούν. Το πρόγραμμα εστιάζει στο πώς ανακυκλώνονται, όχι μόνο πρώτες ύλες, αλλά και έτοιμα υλικά, καθώς και πώς επαναχρησιμοποιούνται.

Χρησιμοποιώντας μη τυπικές μεθόδους, η δημιουργικότητα για το τμήμα τεχνών και χειροτεχνίας εξετάζει πώς θα έρθουν πιο κοντά στην κοινωνία οι μέθοδοι ανακύκλωσης. Και ειδικά, σε δημοτικά και γυμνάσια, ώστε να δοθούν κίνητρα στα παιδιά, να σκέφτονται το θέμα των αποβλήτων με διαφορετικό τρόπο.

Η διαμονή και η διατροφή είναι πλήρως καλυμμένα. Τα εισιτήρια προπληρώνονται από τους συμμετέχοντες και υπάρχει επιστροφή έως 170 ευρώ. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα, μέσω e-mail στο [email protected] ή μέσω inbox στοhttps://www.facebook.com/EnoGreece

.