Νέα δράση από τον Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων

Στο πλαίσιο πρωτοποριακού προγράμματος που υλοποιεί η Διεύθυνση Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τον Ολλανδικό Ε.Σ., την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 12μ. στο κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο ATLANTIC Τρικάλων, θα μεταβεί η Κινητή Μονάδα «Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών» Tracing Bus Van.

Η κινητή μονάδα, αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα του Ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού με τη Vodafone Ολλανδίας και στελεχώνεται με κλιμάκιο της Δ/νσης Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κατά τη διάρκεια των 3 εβδομάδων της δράσης της, επισκέπτεται επιλεγμένα σημεία και κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών δίνοντας την ευκαιρία σε επωφελούμενους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, να αποκτήσουν πρόσβαση στην επικοινωνία (μέσω 3΄τηλεφωνημάτων), αλλά και να αναζητήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι υπηρεσίες Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (RFL) αποτελούν θεμελιώδη υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού, έχοντας ως κύρια μέριμνα την ανακούφιση του ψυχικού πόνου και της δοκιμασίας που συνεπάγεται για κάθε άνθρωπο η αδυναμία επικοινωνίας με τα αγαπημένα του πρόσωπα και η αγωνία για τη διακρίβωση της τύχης τους.

Αυτό το γεγονός καθιστά αναγκαία τη συνεχή αναβάθμιση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και την επικαιροποίηση των εργαλείων αναζήτησης, κάτι που αποτελεί και πάγια δέσμευση του Ερυθροσταυρικού Κινήματος. Η Κινητή Μονάδα μπορεί να θεωρηθεί, άλλωστε, ως μία σύγχρονη εκδοχή των παραδοσιακών ραδιοφωνικών αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ.