Νέα δημοσκόπηση: 12,3% μπροστά η ΝΔ – Το ΚΙΝΑΛ στο 16%

Παγιωμένη η διαφορά υπέρ της ΝΔ, πιθανότερο είναι στις εκλογές να διευρυνθεί παρά να μειωθεί

Καθαρό και μη αναστρέψιμο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 12,3% δείχνουν τα ευρήματα της aboutpeople για το Eteron, του Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή. 

Σημειώνεται ότι, δεν πρόκειται για πρόθεση ψήφου, αλλά για ερώτηση στην οποία καλέιται ο πολίτης να  απαντήσει στο ερώτημα «Ποιο κόμμα αισθάνεται πιο κοντά».

Να θυμίσουμε πως στο Eteron επικεφαλής είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

Στο 12,3% η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα «με ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4, το ΚΙΝΑΛ 16, το ΚΚΕ 7,2, η Ελληνική Λύση 3,5 και το ΜέΡΑ25 4,1.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η ΝΔ σημειώνει υπεροχή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με εξαίρεση εκείνη των 17-24, στο σύνολο της επικράτειας και ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης.

 

Χαρακτηριστικό των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το 47,7% απορρίπτει την Αριστερά ως κάτι κακό σε ποσοστό 47,7% με το 61,8% να επιλέγει το «Κέντρο». Στο ερώτημα για τη Ριζοσπαστική Αριστερά (που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ) αρνητικά απαντά το 63,9%.

Στα επιμέρους, το 46,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο «Συνδικαλισμός» είναι «κακό», στοιχείο.

fimotro.gr